Recept Aviko Tartiflette slow cooked konijnenbout

Slow cooked konijnenbout met mosterd en pastinaak

Laat je gasten genieten van de rijke smaken van langzaam gegaarde konijnenbout met een heerlijke mosterdsaus en geroosterde pastinaak. Een hartverwarmend gerecht vol comfort en karakter.

Ingrediënten

Voor 10 personen

  • 20 Aviko Tartiflettes
  • 10 konijnenbouten
  • 2 bollen knoflook
  • 6 el olijfolie
  • 500 g pastinaak, in plakjes
  • 400 ml droge witte wijn
  • 800 ml gevogeltefond
  • 3 volle el milde grove mosterd
  • 5-6 takjes tijm
  • 50 g rucola
  • braadslede
Recept Aviko Tartiflette slow cooked konijnenbout

Bereidingswijze

20 minuten bereiden + 6 uur oven

  • Verwarm de oven voor tot 80 ºC. Bestrooi de konijnenbouten met zout en peper. Haal de knoflooktenen los van de bol en pel ze.
  • Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie en braad de konijnenbouten in 2-3 porties aan beide kanten aan. Leg ze in een passende braadslede, met de plakjes pastinaak ertussen.
  • Schenk de wijn in de pan en roer de aanbaksels met een spatel los. Voeg de fond, de mosterd en de tijm toe. Breng tegen de kook en schenk het vocht over de konijnenbouten.
  • Dek de braadslede af met een deksel of aluminiumfolie en schuif in de voorverwarmde oven. Laat de konijnenbouten in de oven 6 uur langzaam garen.
  • Bereid de tartiflettes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven of combi-steamer. Leg de tartiflettes op een schaal, maal er peper naar smaak over en bestrooi met de rucola. Serveer de tartiflettes met de konijnenbouten en de pastinaak.

Variatietip: vervang de konijnenbouten ook eens door kippenbouten. Voeg voor extra pit wat ringetjes rode peper toe.

Meer weten over Tartiflette?

Wil je een sample aanvragen of heb je andere vragen? We staan voor je klaar