Aviko recept A walk in the forest

Bespaar tijd in de horecakeuken met handige diepvriesproducten

Kies voor gemak in de keuken. Met een slim gevulde vriezer bespaar je een hoop bereidingstijd. Zo krijg jij de ruimte om een creatieve draai aan je gerechten te geven en je gasten éxtra te verrassen. Wij zetten de voordelen op een rij en delen tips om zelf aan de slag te gaan met de heerlijkste diepvriesproducten.

De voordelen van kant-en-klaar

Als chef-kok wil je natuurlijk een onderscheidende menukaart. Eentje die met kop en schouders boven die van je concurrenten uitsteekt. Door de lekkerste kant-en-klare gemaksproducten te gebruiken, wordt jouw leven in de keuken een stukje makkelijker. Dit zijn de voordelen:

  • Bespaart bereidingstijd
  • Makkelijk te bereiden in de combi-steamer, snelkookpan of magnetron
  • Simpel te portioneren
  • Lang houdbaar 
  • Meer tijd om een creatieve draai aan gerechten te geven 

Deze producten besparen tijd in de keuken

Met een diepvries vol lekkere basisproducten tover je de heerlijkste gerechten op tafel. We zetten 3 producten die tijd besparen voor je op een rij.

1. Gratins

Een gratin maakt van elk gerecht een feestje. Maar je eigen taartje van stoomgegaarde aardappelschijfjes maken kan een tijdrovend klusje zijn. Geen zorgen. De Aviko Aardappelgratins hebben een heerlijk romige smaak en zijn stoomgaar. Je bereidt ze in een handomdraai in de oven of combi-steamer. Serveer bijvoorbeeld een Funky Fish Fiesta, een visgerecht met garnalen en luxe visfilets. Of ga voor een combinatie van vlees en vis met een Surf & Turf Angus Burger. Gegarandeerd een gerecht waarvoor gasten terugkomen!

Gegrilde zeebarbeel met aardappelgratin - header

2. Romige aardappelpuree

Aardappelpuree is de perfecte basis voor een gerecht waar je de show mee steelt. Wat dacht je van Funky Brother, een heerlijk voorgerecht met een koekje van aardappelpuree en een vulling van geitenkaas, honing en paddenstoelen. Of voeg pureeballetjes toe aan een kruidige maissoep, als vervanger van vlees. Kilo’s aardappelen schillen, koken, stampen is gelukkig niet nodig. Kies voor een verse puree die in recordtijd klaar is. Zoals de Super Mash Home Made Aardappelpuree, gemaakt met verse melk en boter.

801757 Super Mash Header

3. Knapperige rösti

Rösti’s zijn lekkere knapperige aardappelkoekjes die je op elk moment van de dag kan serveren aan je gasten. Zo zet je deze koekjes op tafel als snack of voorgerecht, bijvoorbeeld in de vorm van een Mallorcaanse Funky Con Tomate of een romige Cheese Royal. Of maak een heerlijke veggie curry met rösti rondjes, als vervanger van rijst. Rösti’s van Aviko zijn al voorgekookt. Ze zijn daardoor in een handomdraai klaar. Je hebt dus tijd over om erop los te experimenteren met plating!

Funky Brother recipe passion for plating

Experimenteer erop los met plating

Met een prachtige plating scoor je gelijk punten bij je gasten. Maak ze bijvoorbeeld blij met een verrassend kleurrijk gerecht, zoals deze Litouwse koude bietensoep of roze ‘Oeufs à la Florentine’.  Heeft jouw restaurant een moestuin? Plant daar eetbare bloemen, paddenstoelen en kruiden. Maak daarmee deze heerlijke salade - je gasten zullen het gerecht extra waarderen als je vertelt dat de ingrediënten uit eigen tuin komen!