Recept Aviko zoete aardappelblokje abrikozen appelcrumble

Abrikozen appelcrumble met zoete aardappel

Crumble blijft één van onze lievelingsdesserts: we stoppen dit jaar een mix van appel, abrikoos en blokjes zoete aardappel onder de krokante kruimel laag.

Ingrediënten

10 personen

  • 550 g Aviko Zoete Aardappelblokjes
  • 650 g handappels, bijv. jonagold
  • 315 g abrikozen (vers of blik)
  • 1 tl gemalen kaneel of anijs
  • 125 g suiker
  • 125 g bloem
  • 100 g roomboter op kamertemperatuur
  • Poedersuiker
  • 5-8 bollen vanilleroomijs
  • Ovenschaal, keukenmachine of mixer met deeghaken
Recept Aviko zoete aardappelblokje abrikozen appelcrumble

Bereidingswijze

20 min voorbereiding + 30 min oven
 

  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Snijd de abrikozen in stukjes.
  • Meng de stukjes appel en abrikoos in de ovenschaal, samen met de blokjes zoete aardappel, de kaneel of anijs en 35 gram suiker.
  • Kneed in de keukenmachine of met de mixer, van de bloem, de resterende 90 gram suiker en de boter, een kruimelig deeg. Strooi de kruimels over het fruit.
  • Bak de crumble 30 minuten in de voorverwarmde oven tot deze goudbruin en gaar is. Haal de crumble uit de oven en laat 5 minuten afkoelen zodat de kruimels knapperig worden.
  • Bestrooi de crumble royaal met poedersuiker en serveer met een bol vanilleroomijs.

Per persoon: 530 kcal, 76 g eiwit, 22 g vet waarvan 14 g verzadigd, 76 g koolhydraten, 4 g vezels en 0,3 g zout

Tip: crumble over? Serveer het restant de volgende dag koud bij het ontbijt met een dot kwark, of tussendoor met een toef slagroom.

Meer weten over zoete aardappelen?

Wil je een sample aanvragen of heb je andere vragen? We staan voor je klaar!