Bezorgen: Surinaams piepkuiken met knapperige groenten en frites
Hele kip is weer helemaal hip. Een piepkuiken is perfect voor één persoon. Kruid de kip goed en rooster ambachtelijk voor een heerlijke geur en smaak. Perfect voor bezorgen!
Ingrediënten
10 personen
- 3 kg Aviko SuperCrunch Fresh friet
- 40 g kerrie masala
- 4 tenen knoflook, geperst
- 125 ml olijfolie
- 10 piepkuikens à 450 g, op kamertemperatuur
- 500 g peultjes
- 500 g groene aspergetips
- 600 g verse doperwten
- 250 g pinda’s, grofgehakt
- 1 bos platte peterselie, gehakt
- 3 citroenen, in partjes
- olie om te frituren
Bereidingswijze
30 minuten voorbereiding + 30/35 minuten oven
- Meng de kerrie met de knoflook, 75 ml olijfolie en zout en peper naar smaak. Wrijf de piepkuikens in met het kerriemengsel en leg ze op bakplaten.
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Rooster de piepkuikens 30-35 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Kook intussen de peultjes, de aspergetips en de erwten 3 minuten. Giet de groenten af en spoel ze onder koud stromend water. Laat de groenten uitlekken.
- Verhit de frituurolie tot 175 ºC. Bak de friet 3 minuten in porties in de hete olie tot het goudbruin en krokant is. Laat de friet even uitlekken op vetvrij papier. Verhit intussen in 2 ruime koekenpannen de rest van de olijfolie. Bak de groenten in 3-4 minuten knapperig gaar.
- Leg de piepkuikens op borden of in wegwerpverpakkingen. Schep de groenten en de friet erbij. Bestrooi de piepkuikens met de pinda’s en de peterselie en leg er een partje citroen bij.
Per persoon: 1400 kcal, 66 g eiwit, 84 g vet waarvan 14 g verzadigd, 88 g koolhydraten, 13 g vezels en 3,7 g zout
Serveertip: lekker met (Surinaamse) sambal.