Coquilles met chorizo crumble en bieslook
Een indrukwekkende combinatie voor een onmiddellijke hit.
Ingrediënten coquilles met chorizo crumble en bieslook
- 300 g Aviko Super Mash Homemade
- 100 g ongezouten boter
- 10 g fijngehakte bieslook
- 50 g chorizo
- 50 g gedroogde tomaten
- 50 g licht geroosterd wit brood
- 3 blaadjes salie
- 6 sint-jakobsschelpen
Super Mash Homemade
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 30 minuten
- Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Smelt 75 g boter in een steelpan en bruin deze indien gewenst.
- Meng de gesmolten boter door de puree. Voeg ook 3/4 van de bieslook toe en breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de chorizo fijn met de tomaten en het brood. Voeg de resterende bieslook toe.
- Strooi het mengsel op een bakplaat en rooster het in de voorverwarmde oven in 8-10 minuten goudbruin. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Smelt in een koekenpan de resterende 25 g boter met de salieblaadjes. Dep de sint-jakobsschelpen droog en bestrooi ze met zout en peper. Bak de sint-jakobsschelpen 1-2 minuten per kant tot ze goudbruin en zacht en sappig van binnen zijn.
- Schep de bieslookpuree op 4 borden. Leg de coquilles erop en bestrooi met de chorizokruimels.
Tip: Serveer het gerecht passend in lege sint-jakobsschelpen.