coquilles_met_chorizo_crumble_en_bieslook_-_aviko_foodservice

Coquilles met chorizo crumble en bieslook

Een indrukwekkende combinatie voor een onmiddellijke hit.

Ingrediënten coquilles met chorizo crumble en bieslook

  • 300 g Aviko Super Mash Homemade
  • 100 g ongezouten boter
  • 10 g fijngehakte bieslook
  • 50 g chorizo
  • 50 g gedroogde tomaten
  • 50 g licht geroosterd wit brood
  • 3 blaadjes salie
  • 6 sint-jakobsschelpen 
801757-Aviko Super mash homemade-header

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Smelt 75 g boter in een steelpan en bruin deze indien gewenst.  
  • Meng de gesmolten boter door de puree. Voeg ook 3/4 van de bieslook toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de chorizo fijn met de tomaten en het brood. Voeg de resterende bieslook toe.
  • Strooi het mengsel op een bakplaat en rooster het in de voorverwarmde oven in 8-10 minuten goudbruin. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Smelt in een koekenpan de resterende 25 g boter met de salieblaadjes. Dep de sint-jakobsschelpen droog en bestrooi ze met zout en peper. Bak de sint-jakobsschelpen 1-2 minuten per kant tot ze goudbruin en zacht en sappig van binnen zijn.
  • Schep de bieslookpuree op 4 borden. Leg de coquilles erop en bestrooi met de chorizokruimels.   

Tip: Serveer het gerecht passend in lege sint-jakobsschelpen.