Gratins met brie, geroosterde druiven en krokante salie
Deze gratins zijn een dankbaar bijgerecht; met brie en geroosterde druiven doe je er klein en groot een plezier mee. Bestrooi ze met krokant gebakken blaadjes salie.
Ingrediënten
Bijgerecht voor 8 personen
- Aviko Aardappel Gratins Mushrooms
- 150 g pitloze druiven
- 150 g brie
- 3 el olijfolie
- 8 blaadjes salie
- Bakplaat met bakpapier
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 15 minuten - Oven: 30 minuten
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC.
- Zet de gratins op de bakplaat.
- Bak ze volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin.
- Leg de laatste 15 minuten van de baktijd de druiven bij de gratins op de bakplaat. Zo roosteren ze zoet en sappig.
- Neem de bakplaat uit de oven.
- Leg de druiven op een bord.
- Snijd de brie in plakjes en verdeel over de gratins.
- Schuif de gratins nog 5-8 minuten terug in de oven, tot de brie begint te smelten.
- Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan.
- Bak de salieblaadjes in 3-4 minuten krokant; laat ze niet te donker kleuren!
- Zet de gratins op een plank of schaal.
- Verdeel er de geroosterde druiven en de krokante salieblaadjes over.
- Bestrooi met peper naar smaak.