Laurierstoof met sperziebonen en aardappelkroketdakje
Oma’s stoof met sperziebonen onder een feestelijke deksel van aardappelkroketjes!
Ingrediënten
Voor 8 personen
- Aviko Aardappelkroketjes
- (1500 g) 8 sukadelappen
- 1000 ml vleesbouillon
- 6 laurierblaadjes
- 1000 g sperziebonen - 2x Ronde ovenschaal van 24 cm ø
- Uit voorraad: 4 el mosterd, 4-6 el bloem, 50 g roomboter
Bereidingswijze
- Bereidingstijd: 30 minuten - Stoven: 2 uur - Oven: 20 minuten
- Smeer de sukadelappen aan beide kanten dik in met de mosterd.
- Strooi de bloem op een bord.
- Haal het vlees door de bloem en bestrooi met peper.
- Smelt in een braadpan de boter.
- Bak de sukadelappen aan beide kanten in 4 minuten bruin.
- Schenk de warme bouillon erbij.
- Voeg de laurierblaadjes toe en breng aan de kook.
- Draai het vuur laag en stoof het vlees afgedekt in minstens 2 uur gaar.
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Maak intussen de sperziebonen schoon.
- Kook ze in ruim water met zout in 6 minuten beetgaar.
- Laat ze even uitlekken. Schep de sperziebonen in de ovenschaal.
- Verdeel er het vlees met de saus over.
- Dek af met de aardappelkroketjes in een mooi patroon.
- Bak de stoofschotel met de aardappelkroketjes in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
TIP. Voeg voor een extra rijke saus 1 eetlepel appelstroop aan het stoofvocht toe en vervang de bouillon door donker bier.