Oerfriet Calamaris Sensatie
Oerfriet Sensatie op z’n Grieks, met krokante inktvisringen, tomaat, komkommer, rode ui en olijven. De knoflooksaus zorgt voor extra pit.
Ingrediënten
10 personen
- 2,5 kg Aviko Oerfriet met of zonder schil
- 500 g tomaten
- 500 g (mini)komkommers
- 3 rode uien
- 3 takjes verse dille
- 1 kg calamaris (diepvries)
- 400 g zwarte olijven
- 400 ml knoflooksaus
- Olie om te frituren
Bereidingswijze
25 minuten
- Verhit de frituurolie tot 170 ºC. Snijd de tomaten en komkommer in plakjes. Snijd de uien in halve ringen. Hak de dille fijn.
- Bak de calamaris in de hete olie 3-4 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat de inktvisringen goed uitlekken en houd ze warm.
- Bak de Aviko Oerfriet in de hete olie in 3-3,5 minuut goudbruin en krokant. Laat de friet goed uitlekken en schud om met zout naar smaak.
- Schep de friet op 10 borden. Verdeel de tomaat met de komkommer en de ui over de friet. Leg de calamarisringen erop en maak af met de olijven, de knoflooksaus en de dille.
Tip: vervang voor een gerecht zonder vlees of vis de calamaris door gefrituurde uienringen.