Aviko recept Poké rosé bowl

Poké rosé bowl

Deze rijk gevulde 'poke bowl' met knapperige rösti rondjes, veel groenten en een prachtig gemarmerd ei is perfect voor lunch of diner.

Ingrediënten Poké rosé bowl (4 personen) 

  • 8-12 Aviko Röstiko Rounds
  • 4 eieren
  • 200 ml bietensap
  • 150 g rode kool
  • 75 ml witte wijnazijn
  • 2 eetlepels suiker
  • 200 g bloemkoolroosjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine rode ui
  • 1 tomaat
  • 1 bosje koriander (15 g)
  • 2 avocado's
  • 2 limoenen
  • 200 g rode en gele cherrytomaatjes
  • 4 takjes dille
aviko_rostiko_rounds_2500g-header.jpg

Bereidingswijze 

Bereidingstijd: 40 minuten

  • Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat de eieren uitlekken. Pel de eieren niet, maar rol ze voorzichtig met 1 hand over het werkvlak, zodat de schaal helemaal barst. Leg de eieren in hun schaal in een geschikte kom en voeg het bietensap toe. Draai ze regelmatig om.
  • Snijd de rode kool in reepjes. Meng de azijn met 75 ml water, de suiker en een beetje zout. Giet deze marinade over de kool en zet apart.
  • Bereid ondertussen de rösti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit de grillpan. Meng de bloemkoolroosjes met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Grill de bloemkool roosjes in 8-10 minuten beetgaar; draai ze af en toe om.
  • In the meantime, chop the red onion finely. Dice the tomato. Finely chop the coriander. Mix the onion and tomato with half of the chopped coriander. Season this salsa with salt and pepper to taste.
  • Halve the avocados, push out the stone and remove the skin. Coarsely mash the avocado flesh with a fork. Mix the avocado purée with the remaining coriander and lemon juice. Season the guacamole with salt.
  • Quarter the tomatoes. Mix them with 2 tablespoons of olive oil, salt and pepper. Carefully shell the eggs.
  • Divide the rösti rounds, the sweet and sour red cabbage, the cauliflower, the tomatoes and the guacamole over 4 bowls. Spoon the tomato salsa on the rösti rounds. Place an egg in each dish and sprinkle with coarsely chopped dill and pepper to taste.

Tip: This dish is also ideal for tapas or as a shared dining dish.