Zoete aardappel brownie met ijs
Een brownie gemaakt van zoete aardappelblokjes. Heerlijk geserveerd met karamelpopcorn en ijs. Hier gaan jouw gasten van smullen!
Ingrediënten
10 personen
- 400 g Aviko Zoete aardappelblokjes
- 225 g pure chocolade, in blokjes
- 225 g ongezouten roomboter
- 3 eieren
- 325 g suiker
- 150 g zelfrijzend bakmeel
- 12 bollen vanilleroomijs
- 50 g karamelpopcorn
- Olijfolie extra vierge
- Keukenmachine of mixer, evt. staafmixer met hakmolen,
brownievorm (28x18 cm) bekleed met bakpapier
Bereidingswijze
30 minuten voorbereiding + 35/40 minuten oven
- Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Smelt de boter met de chocolade op laag vuur in een steelpan met dikke bodem. Roer de chocoladeboter tot een glad geheel en neem de pan van het vuur.
- Klop met de mixer of in de keukenmachine de eieren met de suiker dik en romig. Roer de chocoladeboter langzaam door het dooiermengsel. Zeef er in 2-3 porties het bakmeel boven en spatel het voorzichtig op luchtige wijze door het chocoladebeslag.
- Maal de bevroren blokjes zoete aardappel in de keukenmachine (of in porties in de hakmolen van de staafmixer) fijn, maar niet tot puree! Schep de zoete aardappel door het beslag. Schenk het beslag in de brownievorm.
- Bak de brownie 35-40 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant net stevig aanvoelt. De binnenzijde is dan nog zacht en smeuïg. Laat in de vorm afkoelen.
- Snijd de brownie in 10 stukken. Leg ze op dessertborden en schep er een bol ijs bij. Bestrooi met de popcorn en schenk een beetje olijfolie over het ijs.
Per persoon: 625 kcal, 6 g eiwit, 37 g vet waarvan 19 g verzadigd, 66 g koolhydraten, 2 g vezels en 0,4 g zout