Zoete aardappeltiramisu met kokos
Een overheerlijke tiramisu waarmee je echt wat anders op de kaart zet!
Ingrediënten
10 personen
- 625 g Aviko Zoete Aardappelblokjes
- 2½ zakje espresso oploskoffie
- 250 ml amaretto (amandellikeur)
- 625 g mascarpone
- 250 ml slagroom
- 2½ zakje vanillesuiker
- 7½ el suiker
- 30 lange vingers (koekjes)
- 25 g geraspte kokos
- staafmixer met hakmolen, mixer
Bereidingswijze
25 minuten
- Los het koffiepoeder op in 125 ml heet water. Schenk de koffie in een diep bord en meng met 125 ml amaretto.
- Maal de ontdooide blokjes zoete aardappel en de resterende amaretto in de hakmolen tot het geheel zo glad mogelijk is.
- Klop de mascarpone met de mixer, samen met de slagroom, de vanillesuiker en de suiker tot een stevige, schepbare crème. Schep de zoete-aardappelpuree erdoorheen.
- Doop de helft van de lange vingers in het koffiemengsel. Leg ze op de bodem van 10 feestelijke (wijn)glazen; breek een stukje af waar nodig.
- Schep de helft van de mascarponecrème op de koekjes en strijk glad.
- Doop vervolgens de resterende lange vingers in het koffiemengsel en maak opnieuw een koeklaag op de crème; breek ze weer op maat.
- Schep de rest van de mascarponecrème erop en strijk glad.
- Bestrooi de tiramisu met de kokos. De tiramisu kan meteen geserveerd worden, of zet de glazen tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Per persoon: 675 kcal, 6 g eiwit, 41 g vet waarvan 26 g verzadigd, 54 g koolhydraten, 3 g vezels en 0,3 g zout