De fastfoodtrends voor komend jaar
De afgelopen jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest in de fastfoodwereld. Duurzaamheid, gezondheid en comfort zijn thema’s die de boventoon voeren. Hoe gaan deze thema’s zich het komende jaar ontwikkelen en hoe kunnen ondernemers hierop inspelen? Wij helpen je graag op weg.
Duurzaam eten
Als ondernemer ben je misschien al wel langer bezig op het gebied van duurzaamheid. De afgelopen tijd zien we dat ook consumenten steeds bewuster kiezen. Zij zijn zich steeds meer bewust van de impact die hun voedselkeuzes hebben op het milieu. Het steunen van lokale boeren en ondernemers is hierbij een belangrijk speerpunt.
De keuze voor frites met een lokale herkomst is hierbij zeer belangrijk. Als ondernemer wil je naast heerlijke friet ook het verhaal achter het frietje kunnen vertellen. De storytelling zorgt voor een duurzame binding met je gasten. Oerfriet is in dit verhaal de beste keuze. Deze friet heeft een sterk verhaal en een directe connectie met de telers.
Plant-based blijft groeien
Als aanvulling op duurzaamheid, zien we dat de vraag naar plantaardige producten blijft groeien. Ondanks dat ze in populariteit stijgen, is het geen vleesvervangend product maar juist iets wat naast vlees blijft bestaan. Men is er nog niet klaar voor om plantaardig in zijn volledigheid te accepteren en houdt zelf graag de optie om te kiezen voor vlees of plantaardig.
Wil jij het komende jaar je plant-based snackaanbod uitbreiden? Wij kunnen je hierin voorzien met producten als plant-based chicken pops en chili cheezz nuggets.
Fusion en nostalgie
Eten is emotie en voor veel een reis terug naar een mooie herinnering. In 2025 zien we een trend ontstaan waarbij klassieke gerechten in een nieuw jasje worden gestoken. Zo zien we bijvoorbeeld stoofpotjes terugkeren en daarmee ook de populariteit van friet met stoofvlees. Ook in het loaded fries concept zien we veel ontwikkeling in smaken. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van de populaire crispy chili oil als topping op een klassieke loaded fries met kip.
Ruim driekwart van de consumenten geeft aan dat ze geïnteresseerd zijn in het proberen van nieuwe smaakcombinaties. Dat maakt experimenteren met loaded fries een must-do in het komende jaar.
Perfecte frites voor loaded fries
Ben je benieuwd naar nog meer trends of wil je graag in gesprek met ons over wat wij voor jouw cafetaria kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag op weg naar een succesvol 2025.