Gespot: horecatrends voor 2025
Met het eind van het jaar in zicht, kijken wij vast voor je vooruit naar de trends voor 2025. Wat we voor het komende jaar zien, is dat er veel focus ligt op duurzaamheid. Daarnaast zien we dat storytelling en unieke concepten steeds belangrijker worden. Lees meer over deze trends en ontdek onze tips om hier zo slim mogelijk op in te spelen.
Lokaal inkopen
Het overgrote deel van de ondernemers en chef-koks was al fan van het gebruik van lokale producten. Maar we zien nu ook dat de gasten steeds vaker kiezen voor restaurants waarbij lokale producten geserveerd worden. Het steunen van lokale boeren en ondernemers wordt hierbij als belangrijk gezien.
Veel groothandels hebben inmiddels een groot aanbod lokale producten tot hun beschikking. Je hoeft daardoor dus steeds minder vaak langs verschillende kleine ondernemingen voor je inkopen. Zo ligt bijvoorbeeld onze Hollandse Oerfriet bij verschillende groothandels in het schap en is zo voor iedereen beschikbaar.
Indruk maken met Instgrammable foto’s en storytelling
Deze trend kan je niet ontgaan zijn. Uit een onderzoek van BookDinners blijkt dat bijna 80% van de Nederlanders van tevoren online onderzoek doet voordat ze uit eten gaan. Social media zijn hierbij belangrijker dan ooit. Alles draait om het concept en het verleiden met prachtig opgemaakte gerechten.
Hoe je dat het beste en het snelste kunt doen, ontdek je in het nieuwe Passion for Plating receptenboek. Dit receptenboek is samengesteld door maar liefst 12 chef-koks, waarbij zij op basis van snelheid, betaalbaarheid en duurzaamheid de mooiste en lekkerste gerechten op tafel wisten te zetten.
Meer doen met minder personeel
De tip hiervoor is natuurlijk leuk, maar helaas heeft de horeca ook volgend jaar last van personeelstekorten. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om hier slim op in te spelen. Zo zie je bijvoorbeeld dat bedienend personeel wordt vervangen door zelfservice of zelfs het gebruik van robots.
Daarnaast zien we dat er steeds vaker gebruikgemaakt wordt van hoogwaardige kant-en-klare producten om als basis van een gerecht te gebruiken. Hierdoor behoud je, ondanks personeelswisselingen, consistentie in je gerechten. Daarnaast houd je meer tijd over om bijvoorbeeld een eigen huisgemaakte signature saus te maken. Ook het opdienen van de borden kan hierdoor meer aandacht krijgen. Gemak en Instagrammable plaatjes zijn samen de succesformule van 2025.
Onmisbare producten in 2025
Ben je benieuwd naar nog meer trends of wil je graag in gesprek met ons over wat wij voor jouw restaurant kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag op weg naar een succesvol 2025.