Houd de zomerpiek vast: 5 tips voor een succesvolle zakelijke herfst
De zomer is voorbij en het normale leven is in volle gang. Omdat je gasten weer naar school en kantoor gaan, wordt het rustiger in je zaak. Maar met een slimme aanpak houd je ook in het najaar je verkoop op peil. Lees hier 5 tips om die zomerpiek vast te houden.
1. Speel in op gezondere opties
Na een zomer vol terrasjes, etentjes en gezelligheid, willen gasten gezonder eten. Dus: geef ze die optie. Dit is het perfecte moment om je menukaart een boost te geven met vega snacks en andere gezonde keuzes. Vooral millennials, vaak een groot deel van je gasten, zoeken naar vegetarische opties. Voeg bijvoorbeeld smakelijke plant-based chicken pops en groenteburgers toe aan je menu. Zo bied je gezondere keuzes en geef je je menu een frisse update.
2. Zet in op take-away en makkelijk op te warmen snacks
Niets lekkerder dan even snel iets afhalen na een lange, drukke werkdag. Gasten hebben geen zin om buiten de deur te eten en willen ontspannen thuis eten. Zorg ervoor dat je snacks aanbiedt die ze makkelijk meenemen en thuis opwarmen zoals de Spicy jacket wedges of Grip ‘n dip met de saus apart. Wedden dat ze na werk nog een pitstop maken bij jouw zaak?
3. Maak bestellen en bezorgen snel en eenvoudig
Speel in op de behoefte van je gasten om ontzorgt te worden. Zorg voor een soepele bestelling en snelle bezorging: bied online bestellen aan en lever binnen de afgesproken tijd of zelfs sneller. Daar krijg je blije gasten van! Door het gemak van thuisbezorging genieten gasten van heerlijke snacks zonder te hoeven koken of afhalen.
4. Introduceer een 'zondag patatdag'
Start een nieuwe traditie voor je gasten: speel in op de zondag als een ideale dag voor makkelijk eten. Introduceer een speciale ‘zondag patatdag’ met een slimme deals voor bijvoorbeeld Oerfriet in combinatie met een snack. Dit geeft je gasten een extra reden om langs te komen en zorgt voor een grotere bestelling. Met een slimme actie maak je van de zondag een succesvolle verkoopdag.
5. Maak gebruik van seizoensgebonden aanbiedingen
Herfst is het ideale moment om je gasten te verleiden met seizoensgebonden aanbiedingen. Denk bijvoorbeeld aan ‘spooky sweet potato fries’ met een monsterlijke dipsaus, zoals een pittige mosterd-mayonaise. Stem je menu af op de smaken en wensen van het seizoen. Dit zorgt niet alleen voor een gezellig herfstgevoel, maar ook voor een verrassingseffect en mond-tot-mondreclame.