Aviko recept Rolling Stones salade

Rolling stones salade

Fruit en groenten samen in één salade, met knapperige rösti rondjes. Klinkt dat niet als muziek in de oren?

Ingrediënten rolling stones salade (4 personen) 

  • 8 Aviko Röstiko Rounds
  • ½ teentje knoflook
  • 2 takjes munt
  • 1/2 bosje koriander (of 15 g)
  • 7 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 75 g gemengde slabladeren naar keuze
  • 75 g aardbeien
  • 75 g kersen
  • ¼ kleine rode chilipeper
  • 50 g babybroccoli (of kleine roosjes)
  • 12 kerstomaatjes
  • 25 g walnoten
  • 25 g groene olijven
  • 25 g zwarte olijven
  • Spiesjes
aviko_rostiko_rounds_2500g-header.jpg

Bereidingswijze 

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Rasp of hak de knoflook heel fijn. Meng de helft van de knoflook met 3 eetlepels olijfolie en zout naar smaak. Hak de munt- en korianderblaadjes fijn. Meng de gehakte kruiden door de knoflookolie.
  • Besprenkel de slabladeren met de kruiden-knoflookolie en zet afgedekt weg in de koelkast tot de rest van het gerecht klaar is.
  • Maak het fruit schoon. Halveer de aardbeien of snijd ze eventueel in vieren. Ontpit de kersen en halveer ze.
  • Pureer voor de fruitspiesdressing 2 aardbeien met 4-6 kersen, 2 eetlepels olijfolie en citroensap naar smaak. Snijd het stukje rode peper fijn en roer het met de overgebleven knoflook door de dressing. Breng op smaak met zout en verdun de dressing eventueel met een beetje water.
  • Rijg een mengsel van 5 stukken fruit aan de spiesjes. Bestrijk de fruitspiesjes licht met olijfolie. Grill ze 1-2 minuten op de hete barbecue (of in de grillpan), tot ze rondom net gekleurd zijn. Leg de fruitspiesjes op een schaal.
  • Meng de babybroccoli en tomaatjes met 1 eetlepel olijfolie. Grill ook deze 2-3 minuten. Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan om hun aroma vrij te geven. Hak de noten grof.
  • Bereid de rösti rondjes op de barbecue of volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verdeel de gekruide salade met de olijven en walnoten over 4 borden. Leg de rösti rondjes op de salade. Leg de spiesjes op de rösti en besprenkel ze met de vruchtendressing. Voeg de gegrilde broccoli en tomaten toe als bij de salade voor het 'Rolling Stones'-effect. Serveer de salade onmiddellijk.