Tomatentoren met sobrasada salsa
Een lust voor het oog en toch betaalbaar.
Ingrediënten tomatentoren met sobrasada salsa
- 8 Aviko Röstiko Rounds
- 100 g sobrasada (Mallorcaanse worst)
- 1 tomaat
- 1 sjalot
- 3 el extra vierge olijfolie
- Sap en schil van 1/2 citroen
- 2 theelepels fijngehakte munt en/of koriander + extra voor garnering
- 20 cherrytomaatjes
- 8 padrón peppers
Röstiko Rounds
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 30 minuten
- Snijd de tomaat in blokjes. Snijd het sjalotje fijn. Snijd ook de sobrasada fijn en meng met de tomaat, sjalot en 1 eetlepel olijfolie. Breng de sobrasada salsa op smaak met citroensap, schil, fijngehakte munt en/of koriander en zout.
- Bereid de rösti rondjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven. Plaats 8 minuten voor tijd de cherryomaatjes en padrón peppers op de rösti rondjes. Besprenkel ze met de laatste 2 el olijfolie en rooster ze met de rösti rondjes.
- Leg een rösti op 4 borden. Besmeer ze met een beetje sobrasada salsa. Leg de tomaten erop en dan nog een rondje rösti erop.
- Garneer met de padrón pepers. Besprenkel met extra olijfolie en bestrooi met zeezout en extra munt en/of koriander naar smaak.
Tip: Sobrasada is een smeerbare gedroogde worst van de Balearen met een unieke smaak. Vervang het eventueel door een goede kwaliteit chorizo met een krachtige smaak.