tomatentoren_met_sobrasada_salsa_-_aviko_foodservice

Tomatentoren met sobrasada salsa

Een lust voor het oog en toch betaalbaar.

Ingrediënten tomatentoren met sobrasada salsa 

  • 8 Aviko Röstiko Rounds
  • 100 g sobrasada (Mallorcaanse worst)
  • 1 tomaat
  • 1 sjalot
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • Sap en schil van 1/2 citroen
  • 2 theelepels fijngehakte munt en/of koriander + extra voor garnering
  • 20 cherrytomaatjes
  • 8 padrón peppers 
aviko_rostiko_rounds_2500g-header.jpg

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Snijd de tomaat in blokjes. Snijd het sjalotje fijn. Snijd ook de sobrasada fijn en meng met de tomaat, sjalot en 1 eetlepel olijfolie. Breng de sobrasada salsa op smaak met citroensap, schil, fijngehakte munt en/of koriander en zout.
  • Bereid de rösti rondjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven. Plaats 8 minuten voor tijd de cherryomaatjes en padrón peppers op de rösti rondjes. Besprenkel ze met de laatste 2 el olijfolie en rooster ze met de rösti rondjes.
  • Leg een rösti op 4 borden. Besmeer ze met een beetje sobrasada salsa. Leg de tomaten erop en dan nog een rondje rösti erop.
  • Garneer met de padrón pepers. Besprenkel met extra olijfolie en bestrooi met zeezout en extra munt en/of koriander naar smaak. 

Tip: Sobrasada is een smeerbare gedroogde worst van de Balearen met een unieke smaak. Vervang het eventueel door een goede kwaliteit chorizo met een krachtige smaak.