aardappel-uiensoep_met_porcini_paddestoelensaus_-_aviko_foodservice

Aardappel-uiensoep met porcini paddestoelensaus

Een fluweelzachte betaalbare aardappel-uiensoep.

Ingrediënten funky cevapcici 

  • 200 g Aviko Super Mash Homemade
  • 2 sjalotten
  • 25 g boter
  • 200 ml kippenbouillon
  • 200 ml slagroom
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 broodjes (afbakken)
  • 10 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 ei
  • 1 eetlepel witte wijnazijn of citroensap
  • 5 g gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood)
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 20 g peterselie
  • Geroosterde amandelen, voor de garnering 
801757-Aviko Super mash homemade-header

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 40 minuten

  • Snipper de sjalotten. Smelt de boter in een pan en fruit hierin de sjalotten aan voor 5 minuten. Voeg zout en peper toe naar smaak.  Voeg de kippenbouillon toe aan de pan en laat 5 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de aardappelpuree toe en warm goed door. Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde massa. Voeg de room toe, verwarm nog 2-3 minuten en breng op smaak met citroensap, zout en peper.
  • Verwarm de oven voor op 220 ºC. Snijd de broodjes in dunne plakjes en leg ze op de bakplaat. Besprenkel met 3 eetlepels olijfolie en bestrooi met zout naar smaak. Bak het brood in 5-7 minuten goudbruin en knapperig.
  • Doe het ei met de wijnazijn, gedroogde champignons en mosterd in de blender of staafmixer. Voeg de helft van de olie toe en pureer tot een gladde massa.
  • Voeg tijdens het pureren langzaam de rest van de olie in een dun straaltje toe en pureer tot een dikke en gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
  • Pureer de peterselie in de blender of met een staafmixer tot een gladde saus. Verwarm de peterselie tot het kookpunt en kook 20 seconden. Laat de kruidenolie 5 minuten afkoelen en zeef deze.
  • Verwarm de soep. Schep de soep in 4 kommen en garneer met de peterselieolie en amandelen. Serveer met de crostini met porcini saus.    

Tip: Garneer met een lekkere kruid naar keuze.