Aardappel-uiensoep met porcini paddestoelensaus
Een fluweelzachte betaalbare aardappel-uiensoep.
Ingrediënten funky cevapcici
- 200 g Aviko Super Mash Homemade
- 2 sjalotten
- 25 g boter
- 200 ml kippenbouillon
- 200 ml slagroom
- 1 eetlepel citroensap
- 4 broodjes (afbakken)
- 10 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 ei
- 1 eetlepel witte wijnazijn of citroensap
- 5 g gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood)
- 1 theelepel Dijon mosterd
- 150 ml zonnebloemolie
- 20 g peterselie
- Geroosterde amandelen, voor de garnering
Super Mash Homemade
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 40 minuten
- Snipper de sjalotten. Smelt de boter in een pan en fruit hierin de sjalotten aan voor 5 minuten. Voeg zout en peper toe naar smaak. Voeg de kippenbouillon toe aan de pan en laat 5 minuten zachtjes koken.
- Voeg de aardappelpuree toe en warm goed door. Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde massa. Voeg de room toe, verwarm nog 2-3 minuten en breng op smaak met citroensap, zout en peper.
- Verwarm de oven voor op 220 ºC. Snijd de broodjes in dunne plakjes en leg ze op de bakplaat. Besprenkel met 3 eetlepels olijfolie en bestrooi met zout naar smaak. Bak het brood in 5-7 minuten goudbruin en knapperig.
- Doe het ei met de wijnazijn, gedroogde champignons en mosterd in de blender of staafmixer. Voeg de helft van de olie toe en pureer tot een gladde massa.
- Voeg tijdens het pureren langzaam de rest van de olie in een dun straaltje toe en pureer tot een dikke en gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
- Pureer de peterselie in de blender of met een staafmixer tot een gladde saus. Verwarm de peterselie tot het kookpunt en kook 20 seconden. Laat de kruidenolie 5 minuten afkoelen en zeef deze.
- Verwarm de soep. Schep de soep in 4 kommen en garneer met de peterselieolie en amandelen. Serveer met de crostini met porcini saus.
Tip: Garneer met een lekkere kruid naar keuze.