Aji-amarillo puree met pikante varkensnek
Zuid-Amerika op je bord! Dit gerecht is geïnspireerd op 'causa', de klassieke Peruaanse keuken van aardappelpuree met een pittige vulling. Het gerecht wordt koud geserveerd.
Ingrediënten Aji-amarillo puree met pikante varkensnek (4 personen)
- 400 g Aviko Supermash Homemade
- 1 eetlepel ají amarillo pasta (zie tip)
- 2 limoenen
- 500 g varkensnek (biefstuk)
- 2 eetlepels chimichurri (Argentijnse saus/salsa) + extra voor garnering
- 1 eetlepel suiker
- 5 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels olijfolie
- Enkele takjes koriander, om te garneren
Gebruikt product
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 30 minuten + marineren: 60 minuten
- Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de ají amarillo pasta erdoor en breng op smaak met het sap van 1 limoen. Laat de puree afkoelen en bewaar hem afgedekt in de koelkast.
- Snijd de varkensnek in blokjes. Meng het vlees met de chimichurri, de suiker, de sojasaus en een beetje zout. Dek het vlees af en laat het 1 uur marineren in de koelkast.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Bak het vlees op hoog vuur in een paar minuten rondom bruin en net gaar. Snijd de tweede limoen in 4 partjes. Hak de koriander grof.
- Schep de afgekoelde puree op 4 borden; gebruik eventueel een serveerring. Leg het vlees erop. Garneer met een beetje koriander, een partje limoen en wat extra chimichurri.
Tip: Pasta aji amarillo is een van de meest gebruikte ingrediënten in de Peruaanse keuken. De milde gele paprika is voor de smaak net zo essentieel als ui en knoflook.