Gegratineerde asperges met varkensschouder - header

Gegratineerde asperges met varkensschouder

De klassieke combinatie van asperges met aardappelen en vlees, maar dan met een moderne twist! Met knapperige radicchio, zeekraal en een frisse tomatensalsa maakt dit recept indruk op je gasten.

Ingrediënten Gegratineerde asperges met varkensschouder (4 personen) 

  • 4 Aviko Gratins Cream & Cheese
  • 1 tomaat
  • ½ groene chilipeper
  • 2 takjes platte peterselie
  • 16 witte asperges
  • 4 varkensschouderlapjes van 150 g elk
  • 2 kroppen radicchio
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 rode peper
  • 50 g zeekraal
801751-Aviko Gratins Cream Cheese 2500g-header

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 25 minuten + Oven: 25 minuten

  • Mix de tomaat, chilipeper en peterselie tot een fijne salsa in de keukenmachine. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Bereid de gratins volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de asperges en snijd de houtachtige uiteinden eraf. Snijd ook de uiteinden van 8 asperges en leg ze apart.
  • Bestrijk de varkenslapjes en asperges met 4 eetlepels olijfolie en bestrooi met zout en peper. Gril de asperges op een hete barbecue tot ze net gaar zijn, in ongeveer 12 minuten. Grill ook de varkens schoudersteaks op de barbecue gedurende 4-5 minuten aan elke kant tot ze bruin en net gaar zijn.
  • Halveer de kroppen radicchio. Bestrijk de gesneden kanten met 1 eetlepel olijfolie en grill de kroppen 30 seconden; ze moeten knapperig blijven. Haal een paar blaadjes uit het hart van de radicchio kroppen. Meng deze met 1 eetlepel olijfolie, de azijn en zout naar smaak.
  • Snijd een stukje van 2 cm van de onderkant van de gegrilde asperges af en leg ze apart. Snijd de rode peper in 8-12 dunne ringen.
  • Snijd de biefstukken in plakjes en leg ze op 4 borden samen met de asperges, de gekruide radicchioblaadjes en de zeekraal in de vorm van een 'boeket bloemen'. Werk af met de tomatensalsa en garneer met de peperringetjes.
  • Leg de gratins op 4 kleine bordjes. Garneer met de stukjes gegrilde asperge en de rauwe aspergepunten.

Tip: Gril de zeekraal ook kort op de barbecue om hem iets zachter te maken.

Tip: Voeg voor het grillen een dry rub (kruidenmix) toe aan de varkensschouderlapjes en asperges, voor extra smaak.

Meer weten over Gratins Cream & Cheese

Heddie Drent Sales Representative png
Wil je een sample aanvragen of heb je andere vragen? We staan voor je klaar!