Surf & turf angus burger
Deze combinatie van vlees en vis op romige gratins met een frisse salade is gegarandeerd een zomerhit op het terras.
Ingrediënten Surf & turf angus burger (4 personen)
- 4 Aviko Gratins Cream & Cheese
- 560 g Angus beefburgers
- 120 g Manchego met truffel
- 1 teentje knoflook
- 4 eetlepels extra vierge olijfolie
- ½ -1 eetlepel citroensap
- 8 ongepelde grote rauwe garnalen
- 4 rode (jalapeño) pepers
- 2 (coeur du boeuf) vleestomaten
- 75 g kerstomaatjes
- 40 g ontpitte groene olijven
- 40 g ontpitte zwarte olijven
- 25 g gemengde slabladeren naar keuze
- Spiesjes
Gebruikt product
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 30 minuten + Oven: 25 minuten
- Vorm van de kant-en-klare hamburgers 8 kleinere hamburgers. Snijd de Manchego in plakjes.
- Snijd de knoflook fijn en meng deze met 2 eetlepels olijfolie. Voeg naar smaak citroensap toe. Schep de gamba's door de citroenmarinade. Grill de garnalen of bak ze in een koekenpan in 5 minuten net gaar.
- Halveer de paprika's; verwijder de zaadlijsten. Grill of bak ook de paprika's tot ze bruin zijn, in 3 minuten. Rijg de paprika's en garnalen aan de spiesen.
- Snijd de vleestomaten in dunne plakjes en halveer de cherrytomaten. Snijd de olijven in dunne plakjes.
- Bereid de gratins volgens de aanwijzingen op de verpakking. Grill ondertussen de runderburgers op de hete barbecue (of in de grillpan) naar eigen smaak rosé of bijna gaar.
- Haal de burgers van het vuur en bedek ze met de Manchego. Leg 1-2 plakjes tomaat op de kaas en druk lichtjes aan. Leg de burgers nog 1-2 minuten terug op de barbecue om de kaas een beetje te laten smelten.
- Meng 2 eetlepels olijfolie en zout naar smaak in een slakom. Meng voorzichtig door de slabladeren. Voeg nu ook de cherrytomaatjes en olijven toe.
- Leg de gratins op 4 borden. Leg op elk bord een Angusburger, met kaas en tomaat, en houd op plaats met een garnalenspies. Garneer met een plukje sla en serveer direct.