Chabichou met ingemaakte watermeloen - header

Chabichou met ingemaakte watermeloen

Deze frisse salade van watermeloen, tomaat en munt is precies wat je nodig hebt tijdens warme zomerdagen! Serveer het als lunch, bijgerecht of een gedeelde eetschotel.

Ingrediënten chabichou met ingemaakte watermeloen (4 personen) 

  • 8 Aviko Röstiko Rounds
  • 300 g watermeloen
  • 75 ml witte wijnazijn
  • 300 g (cocktail)tomaten
  • 4 halfzachte geitenkazen met korst, bijvoorbeeld Chabichou du Poitou
  • 2 takjes munt
aviko_rostiko_rounds_2500g-header.jpg

Bereidingswijze 

Bereidingstijd: 30 minuten + Oven: 6-8 minuten

  • Snijd de watermeloen in blokjes. Meng de wijnazijn met 50 ml water en een beetje zout en peper. Meng de watermeloen erdoor en laat minstens 15 minuten marineren.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 220 ºC. Bereid de rösti rondjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de tomaten of snijd ze in stukjes.
  • Leg de kazen op een bakplaat en bak ze 6-8 minuten in de oven, tot de binnenkant zacht en romig is.
  • Leg de rösti rondjes op 4 borden. Leg voorzichtig een warme kaas op elke rösti.
  • Meng de tomaat met de gemarineerde watermeloen. Schep de salsa van meloen en tomaat rond de rösti. Bestrooi met blaadjes van de munttakjes en maal er een beetje peper over.

Tip: Halveer de hoeveelheden als je ze als voorgerecht serveert.