Funky Fish Fiesta
Dit visgerecht met romige gratins, garnalen en luxe visfilets is een feestje op het bord. En met eetbare bloemen ook een feestje om te zien!
Ingrediënten funky fish fiesta (4 personen)
- 4 Aviko Gratins Cream & Cheese
- 1 zoete aardappel
- 6 el olijfolie
- 1 tomaat
- ½ 1 teentje knoflook
- ½ citroen
- 1 limoen
- 4 kwarteleitjes
- 12 gepelde grote rauwe garnalen
- 8 pieterman- of rode mulfilets
- Eetbare bloemen
Bekijk het product
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 40 minuten + Oven: 20-25 minutes
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Bereid de gratins volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Boen de zoete aardappel schoon. Schaaf of snijd de zoete aardappel in dunne plakjes. Schep ze om met 2 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak.
- Snijd de tomaat in kleine blokjes. Rasp de knoflook fijn. Schep de knoflook door de tomatenblokjes. Voeg zout en peper naar smaak toe. Boende citroen en de limoen schoon.
- Gril de plakjes zoete aardappel op de matig hete barbecue of in de grillpan in 4-5 minuten gaar, keer ze halverwege. Leg de gegrilde plakjes zoete aardappel op een bord en bestrooi met (zee)zout naar smaak.
- Kook de kwarteleitjes in 4 minuten gaar. Laat ze onder stromend koud water schrikken en pel ze voorzichtig. Halveer de gekookte kwarteleitjes.
- Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de garnalen in 4-5 minuten net gaar. Schep ze af en toe om. Schep de garnalen op een bord en houd ze onder een deksel warm.
- Schenk 2 eetlepels olijfolie in de pan. Dep de visfilets droog en bestrooi ze met zout en peper. Bak de visfilets in 1-2 minuten per kant goudbruin en net gaar.
- Leg de gratins op 4 borden en rangschik er de plakjes zoete aardappel op. Verdeel er de visfilets, de garnalen en de kwarteleitjes over. Garneer met de tomatenblokjes en eetbare bloemen. Rasp de gele respectievelijk groene schil van de citroen- en limoen boven de borden.