romeinse_artisjokken_-_aviko_foodservice

Romeinse artisjokken

De combinatie van artisjokken en kruidenpuree is een topper!

Ingrediënten romeinse artisjokken

  • 200 g Aviko Super Mash Homemade, ontdooid
  • 2 citroenen
  • 8 kleine artisjokken
  • 100 ml extra vierge olijfolie
  • 2 takjes munt
  • 1 bosje platte peterselie (15 g)
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g geraspte pecorino (kaas)
  • 50 g (vers) paneermeel 
801757-Aviko Super mash homemade-header

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 30 minuten

  • Schrob 1 citroen schoon. Rasp de gele schil van de vrucht en pers de citroen uit.
  • Maak de artisjokken schoon: verwijder de harde buitenste bladeren. Snijd de scherpe punten van de overgebleven bladeren eraf.  
  • Snijd met een scherp mes ongeveer het bovenste derde deel van elke artisjok af. Verwijder met een theelepel het hooi van de artisjok zodat het hart overblijft. Leg de artisjokken onmiddellijk in koud water met het citroensap zodat zodat ze frisgroen blijven.
  • Verwarm de oven voor op 230 ºC. Snijd de laatste citroen in partjes. Laat de artisjokken goed uitlekken en leg ze met de bolle kant naar beneden samen met de partjes citroen in een ovenschaal. Besprenkel met 50 ml olijfolie.
  • Bak de artisjokken 15 minuten in de voorverwarmde oven. Hak de blaadjes van de takjes munt fijn. Hak ook de peterselie en knoflook fijn.
  • Meng de aardappelpuree met de pecorino, munt, peterselie, knoflook en citroenrasp.
  • Vul de artisjokken met het aardappel-kaasmengsel. Bestrooi met het paneermeel en besprenkel met de resterende olijfolie.
  • Bak nog 15 minuten in de oven tot het broodkruim goudbruin en krokant is.
  • Leg de gevulde artisjokken op een schaal en garneer met extra munt en/of peterselie. 

Tip: Schik wat sappige cherrytomaatjes tussen de gevulde artisjokharten.