Röstitoren met burrata, avocado en rode biet
Een gerecht met soul zonder ingewikkeld of duur te zijn.
Ingrediënten röstitoren met burrata, avocado en rode biet
- 4 Aviko Röstiko Rounds
- 500 ml (wilde) bessensap
- 1 rode biet
- 2 blaadjes gelatine
- Kersenbloesem azijn
- 1/2 avocado
- Sap en schil van 1/2 limoen
- 1 bol burrata (150 g)
- 25 g wilde kruiden en bloemen
- 2 el geroosterde gezouten amandelen
Röstiko Rounds
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd: 30 minuten - Oventijd: 1 uur
- Schrob de bieten schoon en schil ze indien gewenst. Kook de biet in het bessensap voor ongeveer 20 minuten. Leg intussen de gelatineblaadjes in ruim koud water.
- Snijd de rode biet in flinterdunne plakjes en besprenkel met kersenbloesemazijn. Doe het bessensap bij de goed uitgeknepen gelatineblaadjes in de slagroomdispenser.
- Bereid de rösti rondjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de avocado in dunne plakjes. Marineer de avocado in het limoensap met de limoenschil.
- Spuit met de slagroomdispenser een cirkel bessencrème op 4 borden. Leg er een rösti rondje op. Verdeel wat burrata erover en beleg met de avocado en 1-2 plakjes rode biet.
- Maak 4 bosjes van de wilde kruiden en bloemen en garneer de torentjes ermee. Rasp wat gezouten amandel erover.
Tip: Neem in plaats van burrata 100 gram stracciatella di burrata, voor de romige vulling van verse kaas en room van de Italiaanse burrata kaas.