rostitoren_met_burrata_avocado_en_rode_biet_-_aviko_foodservice

Röstitoren met burrata, avocado en rode biet

Een gerecht met soul zonder ingewikkeld of duur te zijn.

Ingrediënten röstitoren met burrata, avocado en rode biet 

  • 4 Aviko Röstiko Rounds
  • 500 ml (wilde) bessensap
  • 1 rode biet
  • 2 blaadjes gelatine
  • Kersenbloesem azijn
  • 1/2 avocado
  • Sap en schil van 1/2 limoen
  • 1 bol burrata (150 g)
  • 25 g wilde kruiden en bloemen
  • 2 el geroosterde gezouten amandelen 
aviko_rostiko_rounds_2500g-header.jpg

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd: 30 minuten - Oventijd: 1 uur

  • Schrob de bieten schoon en schil ze indien gewenst. Kook de biet in het bessensap voor ongeveer 20 minuten. Leg intussen de gelatineblaadjes in ruim koud water.
  • Snijd de rode biet in flinterdunne plakjes en besprenkel met kersenbloesemazijn. Doe het bessensap bij de goed uitgeknepen gelatineblaadjes in de slagroomdispenser.
  • Bereid de rösti rondjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de avocado in dunne plakjes. Marineer de avocado in het limoensap met de limoenschil.  
  • Spuit met de slagroomdispenser een cirkel bessencrème op 4 borden. Leg er een rösti rondje op. Verdeel wat burrata erover en beleg met de avocado en 1-2 plakjes rode biet.
  • Maak 4 bosjes van de wilde kruiden en bloemen en garneer de torentjes ermee. Rasp wat gezouten amandel erover.  

Tip: Neem in plaats van burrata 100 gram stracciatella di burrata, voor de romige vulling van verse kaas en room van de Italiaanse burrata kaas.