Aviko Recept Roze 'Oeufs à la Florentine

Roze 'Oeufs à la Florentine

Geïnspireerd op de beroemde Florentijnse eieren: gepocheerde eieren op toast met spinazie en hollandaisesaus. De toast is vervangen door knapperige rösti rondjes en de hollandaisesaus door een frisse bietenpuree.

Ingrediënten roze 'Oeufs à la Florentine (4 personen) 

  • 4 Aviko Röstiko Rounds
  • 250 g gekookte rode biet
  • 2-3 eetlepels citroensap
  • 100 g gemengde (wilde) paddenstoelen
  • 200 g verse spinazie
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1- 2 takjes dille
  • 1 eetlepel shiso paarse tuinkers
aviko_rostiko_rounds_2500g-header.jpg

Bereidingswijze 

Bereidingstijd: 40 minuten 

  • Pureer de bieten in de keukenmachine of met de staafmixer. Voeg indien nodig een beetje water toe voor een een gladde bietenpuree te krijgen. Voeg citroensap, zout en peper naar smaak toe.
  • Veeg de champignons schoon en snijd grotere champignons in stukjes. Was de spinazie en verwijder eventuele taaie steeltjes.
  • Bereid ondertussen de rösti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Breng in een steelpan water en een scheutje azijn aan de kook. Zet het vuur laag. Laat de eieren in het water glijden één voor één en pocheer ze gaar/zacht, in 2-3 minuten, naar smaak. Haal ze uit de pan met een schuimspaan en leg ze op een bord.
  • Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak de champignons in 3 minuten gaar. Bestrooi ze met zout en peper en haal ze uit de pan. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe aan de pan. Voeg de spinazie toe en roer tot de spinazie slinkt en het vocht verdampt is. Breng de spinazie op smaak met zout en peper.
  • Leg de rösti rondjes op 4 borden. Verdeel de spinazie erover. Leg de gepocheerde eieren op de spinazie.
  • Hak de dille grof. Schep de champignon rond de rösti en bestrooi met dille.
  • Schep de bietenpuree over de gepocheerde eieren. Garneer met tuinkers en maal er wat peper over.