Aviko recept cheese royal passion for plating header

Cheese Royal

Dit smakelijke gerecht combineert de onweerstaanbare knapperigheid van Aviko Hashbrown Rostiko Rounds met de romige rijkdom van kaas en een vleugje peper.

Ingrediënten Cheese Royal (4 personen) 

  • 8 Aviko Hashbrown Röstiko Rounds
  • 200 ml melk
  • 150 g kaas, bijvoorbeeld manchego of oude Gouda
  • 100 g ongezouten boter
  • 3 eierdooiers
  • 20 g maïzena
  • 1 pimentpeper (milde, hartvormige rode peper)
  • 1  rode paprika
  • ½ ui
  • 5 sperziebonen
  • 5 eetlepels olijfolie
  • handvol verse erwten
  • 1 citroen
  • 1 takje dragon
  • 3 takjes dille
  • 125 g crème fraîche
aviko_rostiko_rounds_2500g-header.jpg

Bereidingswijze 

Bereidingstijd: 60 minuten 


• Verwarm de melk in een steelpan. Rasp de kaas. Snijd de boter in kleine blokjes. Klop in een kom de eierdooiers met de maïzena.
• Haal de melk van het vuur en giet deze geleidelijk in het eimengsel, terwijl je blijft kloppen. Breng het mengsel terug naar de pan en verwarm zachtjes totdat de saus dikker wordt; blijf voortdurend roeren.
• Voeg de geraspte kaas en blokjes boter toe. Roer goed. Haal de kaassaus van het vuur en laat deze afkoelen op kamertemperatuur. Plaats een deksel op de pan en zet hem 15 minuten in de koelkast.
• Hak de piment- en chilipeper fijn; met of zonder de zaden, afhankelijk van je voorkeur. Snipper de ui fijn. Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukjes ter grootte van de erwten.
• Bereid intussen de rösti rondjes volgens de instructies op de verpakking.
• Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak de fijngehakte paprika's en ui gedurende 1 minuut. Voeg de sperziebonen en erwten toe, samen met een scheutje water. Kook totdat de bonen en erwten al dente zijn en laat het vocht verdampen.
• Boen intussen de citroen schoon en rasp de schil van de vrucht. Hak de tarragonblaadjes en de takjes dille fijn.
• Voeg de crème fraîche en de helft van de citroenrasp toe aan de bonen en erwten. Verwarm gedurende 2 minuten. Breng op smaak met tarragon, de helft van de dille, zout en eventueel extra citroenrasp, naar smaak.