Catalaans cocabrood met Parmezaanse puree
Het Catalaanse 'cocabrood' vormt de ideale basis voor een snel en heerlijk voorgerecht met Parmezaanse aardappelpuree, gemarineerde tomaten en radijs. Door de heerlijke combinatie van aardappelpuree met de gemarineerde groenten en het Spaanse 'cocabrood', zorgt dit voorgerecht voor een echte Spaanse smaaksensatie bij je gasten.
Ingrediënten Cheese Royal (4 personen)
- 150 g Aviko Super Mash Homemade
- 1 coca (Catalaans brood, zie tip)
- 7 eetlepels extra vierge olijfolie
- Handvol vers geraspte Parmezaanse kaas
- 250 g rode en/of gele cherrytomaatjes
- 8 radijsjes
- 1 eetlepel (sherry)azijn
- 3 eetlepels rode bietencress
Gebruikt product
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 20 minuten
- Snijd het brood horizontaal doormidden. Snijd nu elke helft in repen. Besprenkel het brood met 4 eetlepelsolijfolie.
- Verhit de grillpan. Grill de broodreepjes met de snijkant naar beneden 1-2 minuten aan elke kant tot ze bruin enknapperig.
- Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg genoeg Parmezaan toe om een stevige puree te krijgen. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Halveer de tomaten en snijd de radijsjes in vieren. Meng de tomaten en radijsjes met 3 eetlepels olijfolie,de azijn en een snufje zout.
- Leg het brood op een schaal of broodplank. Vorm met twee dessertlepels kleine quenelles van de bloemkoolpuree en leg ze op de broodreepjes.
- Leg nu de gemarineerde tomaat en radijs erop. Bestrooi met de bietencress.
Tip: Vervang de coca eventueel door ciabatta.