Sandwich van rösti rondjes met artisjok
Een licht, eenvoudig en heerlijk recept. De combinatie van zoete en pittige geroosterde paprikapasta combineert perfect met het fluweelzachte roerei en de knapperige rösti rondjes wat zorgt voor een mooie afwisseling op je menukaart
Ingrediënten sandwich van rösti rondjes met artisjok (4 personen)
- 8 Aviko Röstiko Rounds
- 2 zoete rode paprika's
- 2 teentjes knoflook
- sap van 1 limoen
- 4 eetlepels extra vierge olijfolie
- ½ eetlepel gedroogde tijm
- gedroogde chilivlokken
- 4 verse artisjokken
- 4 eieren
- verse kruiden, tuinkers en/of eetbare bloemen voor garnering
- Keukenmachine of staafmixer
Gebruikt product
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 60 minuten + afkoelen
- Rooster de paprika's ongeveer 15 minuten op een hete barbecue, boven een gasvlam of in een hete oven (220 ºC), tot het vel zwart wordt en het vruchtvlees zacht is. Kook ondertussen de gepelde knoflooktenen 5 minuten in een beetje water. Laat uitlekken.
- Doe de paprika's in een kom, bedek ze met huishoudfolie of een schone theedoek, of doe ze in een gesloten plastic zak. Laat 5 minuten afkoelen.
- Verwijder het vel en de zaadlijsten van de paprika's. Pureer de paprika's in de keukenmachine met de gekookte knoflook, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel limoensap, de tijm en een snufje chilivlokken. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Bewaar de paprikapasta tot gebruik in de koelkast.
- Maak de artisjokken schoon; verwijder alle bladeren en de stengel. Kook de artisjokharten gaar in het gezouten water en de rest van het limoensap, in ongeveer 15 minuten. Laat uitlekken. Bereid intussen de rösti volgens de aanwijzingen op de verpakking. volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Klop de eieren los met 1 eetlepel olijfolie, zout en peper naar smaak. Verhit een koekenpan en voeg eventueel wat extra olijfolie toe. Giet het eimengsel in de pan. Bak het eimengsel op laag vuur, onder voortdurend roeren met een houten lepel. Haal de pan van het vuur terwijl het roerei nog zacht en vloeibaar is.
- Verhit ondertussen 2 eetlepels olijfolie in een kleine koekenpan. Snijd de artisjokharten in vieren en bak ze goudbruin in de hete olie.
- Leg op elk van de 4 borden een rösti. Verdeel het roerei, de artisjok en een beetje paprikapasta erover. Leg er nu een tweede rösti op en garneer met extra paprikapasta, verse kruiden, tuinkers en/of eetbare bloemen.
Tip: Chef-koks werken 's ochtends vaak alleen of met weinig collega's. Door rösti rondjes te verwerken in ontbijt- of lunchgerechten, bespaar je veel tijd, waardoor je meer tijd overhoudt voor de mise-en-place voor het diner.