Gegrilde zeebarbeel met aardappelgratin - header

Gegrilde zeebarbeel met romige aardappelgratin

De combinatie van de zeebarbeel met de Mallorcaanse sobrassada worst en onze Cream & Cheese Gratins is super!

Ingrediënten gegrilde zeebarbeel met romige aardappelgratin (4 personen) 

  • 4 Aviko Gratins Cream & Cheese
  • 4 schoongemaakte zeebarbelen
  • 1 citroen
  • 100 g venkel
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 200 g groene asperges
  • 4 grote rauwe garnalen, met schil
  • 4 plakjes sobrassada (Mallorcaanse worst)
801751-Aviko Gratins Cream Cheese 2500g-header

Bereidingswijze 

Bereidingstijd: 30 minuten + Oven: 25 minuten

  • Spoel de vis van binnen en van buiten af in koud water. Dep ze droog met keukenpapier. Snijd de citroen in 8 plakjes. Snijd de venkel fijn.
  • Vul de binnenkant van elke vis met een schijfje citroen en een beetje venkel. Bestrijk de vissen licht met olijfolie en bestrooi ze met zout.
  • Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges en bestrijk ze lichtjes met olijfolie.
  • Bereid ondertussen de aardappelgratins volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Grill de mul op de hete barbecue in 10 minuten bruin en gaar. Grill ook de plakjes worst en de garnalen 5-6 minuten. Gebruik eventueel een aluminium grillschaal en schep het vrijgekomen vet van de sobrassada over de gamba's.
  • Leg de asperges op de barbecue samen met de andere 4 schijfjes citroen. Grill de asperges in 5 minuten beetgaar. Grill de plakjes citroen 1-2 minuten per kant.
  • Leg de gratins op 4 borden. Leg de asperges ernaast. Leg de gegrilde citroenschijfjes met de mul op de asperges. Garneer de borden met de gamba's en sobrassada plakjes. Bestrooi met (zee)zout naar smaak.

Tip: Bestrooi het gerecht met plukjes venkelgroen.