Gegrilde zeebarbeel met romige aardappelgratin
De combinatie van de zeebarbeel met de Mallorcaanse sobrassada worst en onze Cream & Cheese Gratins is super!
Ingrediënten gegrilde zeebarbeel met romige aardappelgratin (4 personen)
- 4 Aviko Gratins Cream & Cheese
- 4 schoongemaakte zeebarbelen
- 1 citroen
- 100 g venkel
- 4 eetlepels olijfolie
- 200 g groene asperges
- 4 grote rauwe garnalen, met schil
- 4 plakjes sobrassada (Mallorcaanse worst)
Gebruikt product
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 30 minuten + Oven: 25 minuten
- Spoel de vis van binnen en van buiten af in koud water. Dep ze droog met keukenpapier. Snijd de citroen in 8 plakjes. Snijd de venkel fijn.
- Vul de binnenkant van elke vis met een schijfje citroen en een beetje venkel. Bestrijk de vissen licht met olijfolie en bestrooi ze met zout.
- Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges en bestrijk ze lichtjes met olijfolie.
- Bereid ondertussen de aardappelgratins volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Grill de mul op de hete barbecue in 10 minuten bruin en gaar. Grill ook de plakjes worst en de garnalen 5-6 minuten. Gebruik eventueel een aluminium grillschaal en schep het vrijgekomen vet van de sobrassada over de gamba's.
- Leg de asperges op de barbecue samen met de andere 4 schijfjes citroen. Grill de asperges in 5 minuten beetgaar. Grill de plakjes citroen 1-2 minuten per kant.
- Leg de gratins op 4 borden. Leg de asperges ernaast. Leg de gegrilde citroenschijfjes met de mul op de asperges. Garneer de borden met de gamba's en sobrassada plakjes. Bestrooi met (zee)zout naar smaak.
Tip: Bestrooi het gerecht met plukjes venkelgroen.