Vegetarisch: Tagliata van rauwe biet met zoete frites
Tagliata van ossenhaas is één van dé Italiaanse klassiekers. Tagliata van biet is een verfijnde vegetarische variant voor op jouw menukaart. Heerlijk in combinatie met zoete aardappelfriet.
Ingrediënten
10 personen
- 1 zak Aviko Sweet Potato Fries
- 1,5 kg rauwe rode bietjes
- 300 ml olijfolie extra vierge
- 100 g rucola
- 30 zongedroogde tomaatjes
- 4 el pijnboompitten, geroosterd
- crema di balsamico
- fleur de sel, om te bestrooien
- olie om te frituren
- mandoline
Bereidingswijze
30 minuten + 30 minuten oven
- Boen de bietjes schoon en schil ze eventueel (zie tip). Schaaf de bietjes op de mandoline in flinterdunne plakjes. Meng de bietjes met de helft van de olijfolie en zout naar smaak. Laat de plakjes minstens 30 minuten marineren en zachter worden.
- Dresseer de bietjes mooi op 10 borden. Leg de rucola er bij of op. Verdeel de tomaatjes en pijnboompitten over de rucola.
- Verhit de frituurolie tot 175 ºC. Bak de zoete aardappelfrites in porties in de hete olie in 3-3,5 minuut goudbruin
- en krokant. Laat de frites even uitlekken op vetvrij papier en bestrooi ze daarna met wat fleur de sel.
- Druppel de rest van de olijfolie over de rucola en besprenkel de bietjes met de crema di balsamico. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Serveer met de zoete aardappelfrites.
Per persoon: 885 kcal, 9 g eiwit, 62 g vet waarvan 9 g verzadigd, 66 g koolhydraten, 13 g vezels en 2,1 g zout
Tip: jonge bietjes hebben een dunne, malse schil en hoeven niet geschild te worden.