Recept Aviko Sweet Potato Fries met avocadosalade

Avocadosalade met pancetta, bloemen en ricottacrostini

Eetbare bloemen geven een maaltijdsalade een extra zomers tintje.

Ingrediënten

Voor 10 personen

  • 1 zak Aviko Sweet Potato Fries (2270 g)
  • 2 desemstokbroden
  • 500 g ricotta
  • 3 takjes basilicum
  • 5 avocado’s
  • 500 g pancetta
  • 200 g jonge slablaadjes
  • 150 g eetbare bloemen
  • olie om te frituren
  • 500 ml olijfolie extra vierge
  • fleur de sel
  • 2 bakplaten
Recept Aviko Sweet Potato Fries met avocadosalade

Bereidingswijze

30 minuten bereiden + 5 minuten oven

  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Snijd het stokbrood schuin in dunne plakjes; leg ze op de bakplaten. Roer de ricotta luchtig. Hak het basilicum fijn en meng met de ricotta. Besmeer het stokbrood met de basilicumricotta.
  • Halveer de avocado’s, wip de pit eruit en verwijder de schil. Scheur de pancetta in grove repen.
  • Verhit de frituurolie tot 175 ºC. Bak de zoete aardappelfriet in porties in de hete olie in 3-3,5 minuut goudbruin en krokant. Laat even uitlekken op vetvrij papier.
  • Bak intussen het stokbrood in de voorverwarmde oven in 5 minuten goudbruin en krokant (= crostini).
  • Verdeel de slablaadjes met de avocado, de pancetta en de bloemen over 10 borden. Besprenkel de salade met de extra vierge olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak.
  • Schep de zoete aardappelfriet bij de salade op de borden. Bestrooi de friet met wat fleur de sel. Serveer met de ricottacrostini.

Tip: Serveer met partjes citroen of limoen voor een fris accent.

Aviko Sweet potato fries met gestoofde camembert