
Avocadosalade met pancetta, bloemen en ricottacrostini
Eetbare bloemen geven een maaltijdsalade een extra zomers tintje.
Ingrediënten
Voor 10 personen
- 1 zak Aviko Sweet Potato Fries (2270 g)
- 2 desemstokbroden
- 500 g ricotta
- 3 takjes basilicum
- 5 avocado’s
- 500 g pancetta
- 200 g jonge slablaadjes
- 150 g eetbare bloemen
- olie om te frituren
- 500 ml olijfolie extra vierge
- fleur de sel
- 2 bakplaten

Bereidingswijze
30 minuten bereiden + 5 minuten oven
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Snijd het stokbrood schuin in dunne plakjes; leg ze op de bakplaten. Roer de ricotta luchtig. Hak het basilicum fijn en meng met de ricotta. Besmeer het stokbrood met de basilicumricotta.
- Halveer de avocado’s, wip de pit eruit en verwijder de schil. Scheur de pancetta in grove repen.
- Verhit de frituurolie tot 175 ºC. Bak de zoete aardappelfriet in porties in de hete olie in 3-3,5 minuut goudbruin en krokant. Laat even uitlekken op vetvrij papier.
- Bak intussen het stokbrood in de voorverwarmde oven in 5 minuten goudbruin en krokant (= crostini).
- Verdeel de slablaadjes met de avocado, de pancetta en de bloemen over 10 borden. Besprenkel de salade met de extra vierge olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak.
- Schep de zoete aardappelfriet bij de salade op de borden. Bestrooi de friet met wat fleur de sel. Serveer met de ricottacrostini.
Tip: Serveer met partjes citroen of limoen voor een fris accent.
Aviko zoete aardappel friet
Meer sweet potato fries recepten
