
Een van de grootste uitdagingen in de keuken is personeel
Een van de grootste uitdagingen in de keuken is personeel
Dat kan zijn omdat je er een te kort hebt of omdat ze minder vakbekwaam zijn dan je eigenlijk nodig hebt. Wij helpen je graag met oplossingen die ervoor zorgen dat je friet sneller klaar is of minder handelingen nodig heeft. En we hebben 10 gouden frietregels voor je, zodat iedereen in de keuken de perfecte friet kan bereiden.
Favoriete oplossing
bij gebrek aan personeel
bij gebrek aan personeel
Als je weinig personeel hebt, is het fijn als je sneller grotere hoeveelheden kan bakken. Dan zijn onze Turbofrietjes een geweldige oplossing. Turbofriet is snel gaar en vereist minimale handelingen. De onderstaande gouden frituurregels van ons FryLab kunnen ook helpen.
Is het vooral belangrijk dat de friet lang warm en knapperig blijven omdat timing een probleem kan zijn. Kies dan voor ons SuperCrunch-assortiment. Blijft tot 20 minuten heet en knapperig.
- Download
Het bakken van friet is zeer bepalend voor de uiteindelijke kwaliteit. Daarom heeft ons FryLab deze 10 gouden regels opgesteld. Veel van onze klanten laten ze zien, zodat iedereen die frituurt weet wat de procedure is. Je kunt ze hieronder downloaden.

Behandeling en gebruik
aanbevelingen voor frituurvet

- De gewenste vetverversing is van de capaciteit van de friteuse/dag.
- Het vet moet minstens één keer per dag worden gefilterd. Het filteren hangt af van het type product dat gefrituurd wordt en de hoeveelheid kruimels die gegenereerd worden.
- Het reinigen van friteuses is een kritieke handeling. Reinigingsprocedures moeten correct worden uitgevoerd om de hoeveelheid restwater en reinigingsmiddelen op de oppervlakken die in contact komen met het product te minimaliseren.
- Chemische indices van vet-/olieafbraak moeten worden gecontroleerd.
- Blootstelling aan ultraviolet (UV) licht moet tot een minimum worden beperkt om de levensduur van vet/olie te verlengen.
- Voor de laatste spoeling moet azijn (of azijnzuur/wateroplossingen) worden gebruikt.
- Frituurvet mag nooit in direct contact komen met koper en messing. Deze materialen die gebruikt worden in de constructie van verwerkingsapparatuur kunnen als katalysator werken in afbraakreacties van vet.
- Vermijd dat er teveel bloem op de donuts achterblijft, omdat dit geleidelijk kan verbranden tijdens het frituren, waardoor het vet sneller wordt afgebroken.
- Het gebruik van oud of gebruikt (afgebroken) frituurvet moet worden vermeden.
Manieren om oude frituurvetten te herkennen

- Kleur: een donkere kleur van vetten wijst op overmatig gebruik, veroudering, enz.
- FFA-gehalte: oude frituurvetten hebben meestal een FFA-gehalte dat hoger is dan 1,0%.
- Viscositeit: hoe ouder het vet, hoe dikker het wordt. Voedingsmiddelen gebakken met oude vetten zien er meestal klef, vet en minder smakelijk uit.
- Overmatig schuimen
- Laag rookpunt: het rookpunt van een olie daalt met het gebruik door een toename van verbindingen met een laag moleculair gewicht zoals FFA.