Aardappelsalade met sardientjes en zure roomdressing
Fris, groen en duurzaam: een mediterraan geïnspireerde aardappelsalade met sardientjes.
Ingrediënten aardappelsalade met sardientjes en zure roomdressing
- 4 Aviko Röstiko Rounds
- 12 schoongemaakte sardientjes
- 1 teentje knoflook
- Sap en schil van 1-2 citroenen
- 125 g zure room
- 2 el kefir
- 2 el mayonaise
- 1/2 rode ui
- 2 takjes dille
- 50 g zeekraal
- 1 rode paprika
- 75 g sla naar keuze
- 6 el extra vierge olijfolie
Röstiko Rounds
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd: 1 uur
- Doe de sardientjes in een kom. Hak de knoflook fijn. Bestrooi de sardientjes met de knoflook, zout en peper. Besprenkel de vis met citroensap naar smaak en marineer afgedekt 1 uur in de koelkast.
- Meng voor de dressing de zure room met de kefir en mayonaise. Snipper de rode ui heel fijn. Hak de dille en zeekraal heel fijn. Meng de ui met de dille en zeekraal door de dressing. Breng op smaak met zout en peper.
- Bereid de rösti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de paprika in blokjes.
- Verdeel de sla over 4 borden. Leg een rösti rondje op de sla. Strooi er wat paprika omheen. Schep de dressing op het rösti rondje.
- Rol de sardientjes op. Leg 3 opgerolde sardientjes rond elk rösti rondje. Besprenkel ze met wat citroensap.
- Garneer het gerecht met de olijfolie en bestrooi met de citroenrasp.
Tip: Garneer de borden feestelijk met eetbare bloemen.