
Five-Spiced Eendenborst Loaded Fries
Dunne SuperCrunch frietjes, gelaagd met pittige chili- en sesam mayo, knapperig gebakken eendenfilet, lente-uitjes, koriander en crispy chili in olie maken dit gerecht luxueus en een verwennerij.
Ingrediënten
- 150 gram Aviko SuperCrunch friet
- 1 eendenborst
- 2 tl five-spice poeder
- 1/2 tl zout
- 1 rode chilipeper
- 1 lente-ui
- 1 el korianderblaadjes (fijngehakt)
- Partjes limoen
- 1 el crispy chili in olie
Chilimayo:
- 15 g mayonaise
- 1 el crispy chili in olie
- 1 tl sesamolie
SuperCrunch
Bereidingswijze
- Kerf de eendenhuid in en wrijf het geheel in met zout en five-spice poeder.
- Leg de eendenborst met de huid naar beneden in een koude koekenpan en verwarm op middelhoog vuur. Zodra de huid bruin en krokant is (5-7 minuten), zet het vuur iets lager, draai de eend om en bak nog eens 3-5 minuten verder.
- Laat de eend rusten en snijd hem in plakken; hij moet in het midden licht roze zijn.
- Bereid SuperCrunch friet volgens de instructies op de verpakking.
- Snijd de rode chilipeper en lente-ui dun en meng ze met de friet.
- Meng de ingrediënten voor de chilimayo.
- Om te serveren, leg de eendenborst op de friet en top af met de crispy chili, chilimayo, korianderblaadjes en partjes limoen.