header-five-spiced-duck-breast-loaded-fries.jpg

Five-Spiced Eendenborst Loaded Fries

Dunne SuperCrunch frietjes, gelaagd met pittige chili- en sesam mayo, knapperig gebakken eendenfilet, lente-uitjes, koriander en crispy chili in olie maken dit gerecht luxueus en een verwennerij.

Ingrediënten

  • 150 gram Aviko SuperCrunch friet
  • 1 eendenborst
  • 2 tl five-spice poeder
  • 1/2 tl zout
  • 1 rode chilipeper
  • 1 lente-ui
  • 1 el korianderblaadjes (fijngehakt)
  • Partjes limoen
  • 1 el crispy chili in olie

Chilimayo:

  • 15 g mayonaise
  • 1 el crispy chili in olie
  • 1 tl sesamolie

Bereidingswijze

  1. Kerf de eendenhuid in en wrijf het geheel in met zout en five-spice poeder.
  2. Leg de eendenborst met de huid naar beneden in een koude koekenpan en verwarm op middelhoog vuur. Zodra de huid bruin en krokant is (5-7 minuten), zet het vuur iets lager, draai de eend om en bak nog eens 3-5 minuten verder.
  3. Laat de eend rusten en snijd hem in plakken; hij moet in het midden licht roze zijn.
  4. Bereid SuperCrunch friet volgens de instructies op de verpakking.
  5. Snijd de rode chilipeper en lente-ui dun en meng ze met de friet.
  6. Meng de ingrediënten voor de chilimayo.
  7. Om te serveren, leg de eendenborst op de friet en top af met de crispy chili, chilimayo, korianderblaadjes en partjes limoen.