Gegrilde zeebaarsfilet met artisjok en rösti rondjes
Dit recept ziet er misschien indrukwekkend uit, maar zodra je alle elementen hebt voorbereid, komt het allemaal perfect samen. De smaak is geweldig!
Ingrediënten gegrilde zeebaarsfilet met artisjok en rösti rondjes (4 personen)
- 6 Aviko Röstiko Rounds
- 2 verse artisjokharten
- Olijfolie
- 2 reepjes citroenschil
- 1 piment peper
- 1 rode chilipeper
- ½ ui
- 5 sperziebonen
- Handje verse erwten
- 125 g crème fraiche
- 1 citroen
- 1 takje dragon
- 3 takjes dille
- 2 shanghai bok choy
- 4 zeebaarsfilets met vel
- 2 plakjes Serranoham
Gebruikt product
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 45 minuten + Oven: 90 minuten
- Verwarm de oven voor op 150 ºC. Leg de artisjokharten in een kleine ovenschaal. Voeg ruim olijfolie toe. Voeg de citroenschil toe.
- Zet de schaal in de voorverwarmde oven en laat de artisjokharten op een lage temperatuur in 60-90 minuten gaar worden; de gaartijd hangt af van de grootte van de artisjokharten.
- Snijd de piment en chilipeper fijn; met of zonder de zaadjes, afhankelijk van je voorkeur. Snijd de ui fijn. Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukjes ter grootte van de erwten.
- Bereid ondertussen de rösti rondjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak de fijngesneden paprika en ui 1 minuut. Voeg de sperziebonen en de doperwten toe, samen met een scheutje water. Kook tot de bonen en erwten beetgaar zijn en laat het vocht verdampen.
- Schrob ondertussen de citroen schoon en rasp de schil van de vrucht. Hak de dragonblaadjes en de takjes dille fijn.
- Voeg de crème fraiche en de helft van de citroenschil toe aan de bonen en doperwten. Verwarm 2 minuten. Breng op smaak met de dragon, de helft van de dille, zout en eventueel extra citroenschil. Houd deze saus warm op een laag vuur.
- Halveer de koppen van de paksoi. Bestrijk de koolrabi en zeebaarsfilets licht met olijfolie en bestrooi met zout naar smaak. Grill de bokchoy en zeebaarsfilets 5 minuten op de hete barbecue of in de grillpan, tot beide kanten net gaar en mooi bruin zijn. Scheur ondertussen elk stuk Serranoham in de lengte doormidden.
- Halveer de artisjokken en 2 rösti rondjes. Leg op elk van de 4 borden een artisjokhart. Verdeel de Serranoham erover. Leg ook ½ rösti rondje op elk bord. Leg de bokchoy en zeebaarsfilet ernaast. Geef de saus erbij en bestrooi met de overgebleven dille. Serveer de rest van de rösti apart.
Tip: Voeg wat knapperige zeekraal toe aan de saus.