inktvisrisotto_met_gegrilde_garnalen_en_aardappelkrokantje_-_aviko_foodservice

Inktvisrisotto met gegrilde garnalen en aardappelkrokantje

Een smaakvolle creatieve draai aan knapperige frietjes.

Ingrediënten aardappelsalade met sardientjes en zure roomdressing

  • 4 Aviko Röstiko Rounds
  • 4 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 (biologische) citroen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 1 zakje inktvisinkt
  • 1 l groentebouillon
  • 300 g risotto
  • 4 grote, ongepelde garnalen 
aviko_rostiko_rounds_2500g-header.jpg

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 10 minuten

  • Verwarm de oven voor op 220 ºC. Druk de rösti rondjes plat op de bakplaat en bestrooi met de kaas.  
  • Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in 10 minuten goudbruin en knapperig.  
  • Schrob de citroen schoon. Trek met een dunschiller reepjes schil van de citroen. Snijd de citroenschil in reepjes en pers de vrucht uit.
  • Snipper de ui. Rasp de knoflook. Verhit in een pan met zware bodem 2 eetlepels olijfolie. Fruit de ui met de knoflook gedurende 2 minuten. Meng ondertussen het citroensap met de inktvisinkt en de groentebouillon.
  • Schep de risotto door het uimengsel en bak tot de korrels glanzen en doorschijnend zijn. Voeg de bouillon mengsel in 3 porties toe en laat de rijst de vloeistof zachtjes absorberen. Voeg de volgende portie toe als de rijst bijna alle vloeistof heeft opgenomen. Kook de risotto in 18-20 minuten beetgaar.
  • Pel ondertussen de garnalen en bewaar de kop. Bestrijk de garnalenstaarten met de laatste 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  • Haal de risotto van het vuur en laat 5 minuten rusten. Grill de garnalenstaarten op de hete barbecue gedurende 3-4 minuten tot ze roze en sappig zijn. Breek de tater tots in stukjes.  
  • Breng de risotto op smaak met zout en peper en schep in 4 diepe borden. Verdeel de rösti rondjes en garnalen erover. Garneer met de citroenreepjes en de achtergehouden garnalenkop voor een stoer accent. 

Tip: Inktvisinkt zorgt voor een stoer uiterlijk en intense smaak. Laat desgewenst de inkt weg en breng de risotto op smaak met fijngehakte verse kruiden zoals dille, dragon en basilicum.