header-lamb-tagine-loaded-dippers.jpg

Lams tagine Loaded Dippers

Rokerige Marokkaanse stoofpot met granaatappelpitjes, amandelschilfers en een scheutje tahini dressing met Grip 'n Dip Skin On friet.

Ingrediënten Lams tagine Loaded Dippers (4 porties)

Lams tagine

  • 500g lamsvlees in blokjes
  • 1 witte ui (gesnipperd)
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 el Ras el hanout kruidenmix
  • 1 tl harissapasta
  • 400g gehakte tomaten
  • 500ml kippenbouillon
  • 15ml olijfolie

Tahini dressing

  • 50g tahini
  • 10ml water
  • 10ml olijfolie
  • Sap van 1 citroen
  • 1/2 tl zout
  • 1 teentje knoflook
  • Handvol peterselie
  • Snufje zout

Voor de afwerking

  • 20g gehakte amandelen
  • 10g granaatappelpitjes
  • Handvol korianderblaadjes

Bereidingswijze

  • Bedek het lamsvlees met de helft van de Ras el Hanout kruidenmix en bak het in een braadpan tot het lichtbruin is.
  • Haal het lamsvlees uit de pan en voeg de ui toe, laat het zacht worden.
  • Hak de knoflook fijn en voeg toe aan de pan, bak nog een minuutje.
  • Voeg de rest van de kruidenmix toe en bak 30 seconden, voeg dan de gehakte tomaten, harissapasta en kippenbouillon toe.
  • Doe het lamsvlees terug in de pan en laat het op laag vuur ongeveer 2 uur sudderen tot het mals is.
  • Bereid de Aviko Grip and Dip Skin On friet volgens de instructies op de verpakking.
  • Om de dressing te maken, meng alle ingrediënten en mix tot een gladde saus.
  • Om te serveren, leg de friet in een kom en leg de tagine erbovenop. Maak af met de tahinidressing, amandelen, granaatappelpitjes en gehakte koriander.