
Paddenstoel Al Pastor friet
Deze Mexicaanse stijl shawarma geïnspireerd door Libanese immigranten is perfect voor een veganistische draai met achiote-gekruide champignons, gegrilde ananas en vers geblende chili- en tomatensalsa.
Ingrediënten
- 200 g gemengde paddenstoelen (bijv. Shiitake, Oesterzwam, Portobello)
- 150 g SuperCrunch 9,5 mm friet
- 3 ananasringen
Marinade:
- 1 tl achiotepasta
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode chilipeper
- Sap van 1 limoen
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl oregano
- 1 tl zout
Salsa:
- 1/2 witte ui
- 50 g cherrytomaten
- 2 rode chilipepers
- Een scheutje limoensap
- 1/2 tl zout
Avocadosaus:
- 1 avocado
- Een scheutje limoensap
- Een snufje zout
Voor de garnering:
- Verkruimelde witte kaas (of plantaardige versie voor vegan)
- 1 rode chilipeper
- Handvol koriander
- Partjes limoen
SuperCrunch
Bereidingswijze
- Voor de marinade, mix alle ingrediënten tot een pasta.
- Hak de paddenstoelen grof en bedek ze met de marinade, laat ze ongeveer een uur staan.
- Voor de salsa, rooster de ui, tomaten en chilipepers in een droge gietijzeren pan en mix ze dan met zout en limoen.
- Bak de paddenstoelen onder een zeer hete grill of op een grillpan en zorg ervoor dat ze hier en daar aangebrand zijn.
- Bereid SuperCrunch friet volgens de instructies op de verpakking.
- Bak de ananas op een grillpan of op de barbecue.
- Voor de avocadosaus, mix alle ingrediënten tot een gladde saus.
- Om te serveren, leg de friet op een bord en bedek met de avocadosaus, salsa, ananas en paddenstoelen. Top af met kaas, gesneden chilipepers, koriander en partjes limoen.