mushroom-al-pastor-fries.jpg

Paddenstoel Al Pastor friet

Deze Mexicaanse stijl shawarma geïnspireerd door Libanese immigranten is perfect voor een veganistische draai met achiote-gekruide champignons, gegrilde ananas en vers geblende chili- en tomatensalsa.

Ingrediënten 

Marinade:

  • 1 tl achiotepasta
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • Sap van 1 limoen
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 tl zout

Salsa:

  • 1/2 witte ui
  • 50 g cherrytomaten
  • 2 rode chilipepers
  • Een scheutje limoensap
  • 1/2 tl zout

Avocadosaus:

  • 1 avocado
  • Een scheutje limoensap
  • Een snufje zout

Voor de garnering:

  • Verkruimelde witte kaas (of plantaardige versie voor vegan)
  • 1 rode chilipeper
  • Handvol koriander
  • Partjes limoen

Bereidingswijze

  1. Voor de marinade, mix alle ingrediënten tot een pasta.
  2. Hak de paddenstoelen grof en bedek ze met de marinade, laat ze ongeveer een uur staan.
  3. Voor de salsa, rooster de ui, tomaten en chilipepers in een droge gietijzeren pan en mix ze dan met zout en limoen.
  4. Bak de paddenstoelen onder een zeer hete grill of op een grillpan en zorg ervoor dat ze hier en daar aangebrand zijn.
  5. Bereid SuperCrunch friet volgens de instructies op de verpakking.
  6. Bak de ananas op een grillpan of op de barbecue.
  7. Voor de avocadosaus, mix alle ingrediënten tot een gladde saus.
  8. Om te serveren, leg de friet op een bord en bedek met de avocadosaus, salsa, ananas en paddenstoelen. Top af met kaas, gesneden chilipepers, koriander en partjes limoen.