Seizoensgroenten januari
Seizoensgroenten januari
Het is januari! Het nieuwe jaar is begonnen. Tijd voor een goede start van het jaar met lekkere, verfrissende gerechten met natuurlijk seizoensgroenten. Ten opzichte van de seizoensgroenten van december zijn er een paar verschuivingen. De bosui heeft plaatsgemaakt voor de bleekselderij en de winterpostelein is in januari beter te verkrijgen. Winterpostelein behoort een beetje tot de vergeten groenten, terwijl het goed te combineren is bij verschillende maaltijden. Het heeft een verfijnde, scherpe en friszure smaak. Het blad van de winterpostelein kan rauw worden verwerkt worden in salades en rauwkost, maar kan ook (rauw) worden gebruikt in een lekkere stamppot net als bij spinazie. De plant is een bron van vitamine C, maar ook van calcium, ijzer en magnesium.
We houden je niet langer in spanning en maken het je graag gemakkelijk. Dit zijn de seizoensgroenten van januari en uitermate geschikt om de heerlijkste gerechten mee te maken voor je gasten:
|
|
|
|
Seizoensfruit januari
Qua seizoensfruit is het aanbod iets minder gevarieerd, maar de hollandse appels en peren (en stoofperen) blijven ook in januari goed te verkrijgen. De oogst kan natuurlijk tegenvallen door bijvoorbeeld slechte weersomstandigheden, waardoor het kan zijn dat niet alle seizoensgroenten- en fruit goed te verkrijgen zijn.
Benieuwd naar de seizoensgroenten van de komende maanden? Bekijk dan de maanden februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november en december.
Overheerlijke stamppotten en stoofpotten
In januari is het nog steeds hartje winter. Je kunt je gasten nog steeds overheerlijke stamppotten en stoofpotten neerzetten en daarbij gebruik maken van de seizoensgroente. Voor de lekkerste stamppotten en stoofpotten gebruik je natuurlijk onze aardappelpuree, waarmee je eenvoudig en supersnel de lekkerste maaltijden voor je gasten neerzet.