header-korean-fried-cauliflower-loaded-fries.jpg

Koreaanse gefrituurde bloemkool loaded fries

Duurzaamheid staat centraal bij veganistische gerechten, dus serveren we onze plakkerige, zoete en verrukkelijke hapjes met gochujang-kruiden op een bedje van geroerbakte bloemkoolbladeren.

Ingrediënten

Beslag

  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 75 ml plantaardige melk
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl tijm
  • 1 tl paprikapoeder

Glazuur

  • 50 g gochujang-pasta
  • 50 ml sojasaus
  • 1 el stroop
  • 2 tl sesamolie
  • 2 tl rijstazijn
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gemberpoeder

Voor de garnering

  • 15 ml Sriracha mayo
  • Lente-ui
  • 1 el sesamzaadjes

Bereidingswijze

  • Snijd de bloemkool in roosjes en zet de bladeren apart.
  • Meng alle beslagingrediënten en bedek de roosjes ermee, bak in porties ongeveer 5-10 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Bereid de Aviko SuperCrunch friet volgens de instructies op de verpakking.
  • Meng alle glazuuringrediënten samen en bedek de bloemkoolstukjes met de saus.
  • Roerbak de bloemkoolbladeren.
  • Om te serveren, leg de friet op een groot bord en leg de bloemkoolbladeren en stukjes erbovenop. Top af met sesamzaadjes, sriracha mayo en gesneden lente-ui.