
Koreaanse gefrituurde bloemkool loaded fries
Duurzaamheid staat centraal bij veganistische gerechten, dus serveren we onze plakkerige, zoete en verrukkelijke hapjes met gochujang-kruiden op een bedje van geroerbakte bloemkoolbladeren.
Ingrediënten
- 1 Bloemkool
- 150g SuperCrunch 9.5mm friet
Beslag
- 100 g zelfrijzend bakmeel
- 75 ml plantaardige melk
- 1/2 tl zout
- 1 tl tijm
- 1 tl paprikapoeder
Glazuur
- 50 g gochujang-pasta
- 50 ml sojasaus
- 1 el stroop
- 2 tl sesamolie
- 2 tl rijstazijn
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl gemberpoeder
Voor de garnering
- 15 ml Sriracha mayo
- Lente-ui
- 1 el sesamzaadjes
SuperCrunch
Bereidingswijze
- Snijd de bloemkool in roosjes en zet de bladeren apart.
- Meng alle beslagingrediënten en bedek de roosjes ermee, bak in porties ongeveer 5-10 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Bereid de Aviko SuperCrunch friet volgens de instructies op de verpakking.
- Meng alle glazuuringrediënten samen en bedek de bloemkoolstukjes met de saus.
- Roerbak de bloemkoolbladeren.
- Om te serveren, leg de friet op een groot bord en leg de bloemkoolbladeren en stukjes erbovenop. Top af met sesamzaadjes, sriracha mayo en gesneden lente-ui.