Venkelstamppot
Deze stamppot combineert de subtiele smaak van venkel met romige aardappelpuree voor een verrukkelijke, winterse maaltijd.
Ingrediënten venkelstamppot voor 4 personen
- 1 kg Aviko Premium Super Mash
- 600 g venkel
- 1 sjalot
- 1 tl venkelzaadjes
- 100 ml droge witte wijn
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 15 minuten
Snijd de venkel in dunne reepjes en bewaar het venkelgroen. Hak de sjalot fijn.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak de sjalot met de venkelzaadjes gedurende 1 minuut. Voeg de venkelreepjes toe en bak ze 2 minuten zonder te laten kleuren.
Giet de witte wijn in de pan en laat de venkel zachtjes sudderen gedurende 10 minuten. Ondertussen, verwarm de aardappelpuree volgens de instructies op de verpakking.
Roer de puree door de venkel. Breng op smaak met peper.
Leg de venkelpuree op een schaal of 4 borden. Bestrooi met het bewaarde venkelgroen.