header-steak-loaded-fries-with-truffle-bearnaise.jpg

Steak met Truffel Bearnaise

Geschroeide steak bedekt met truffel-geïnfuseerde Bearnaisesaus en afgewerkt met geschaafde truffel en gehakte bieslook.

Ingrediënten

Truffel Bearnaise

  • 50 ml droge witte wijn
  • 50 ml witte wijnazijn
  • 1 sjalot
  • 15 g dragonblaadjes
  • 1 sjalot
  • 2 eidooiers
  • 3 el water
  • Snufje zout
  • 3 el boter, op kamertemperatuur
  • 1 tl fijngesneden zwarte truffel

Om af te maken

  • Gehakte bieslook
  • 10 g zwarte truffelschaafsel
808591-aviko_pure_and_rustic_skin_on-header.jpg

Bereidingswijze

  • Voeg de wijn, azijn, sjalot en de helft van de dragon toe aan een pan en laat 5-10 minuten sudderen totdat het is ingekookt tot ongeveer een derde.
  • Zeef de vloeistof van de andere ingrediënten en laat afkoelen, smelt ondertussen de boter.
  • Meng de eidooiers met de azijnvloeistof totdat ze volledig zijn gecombineerd en voeg vervolgens langzaam de gesmolten boter toe om een saus te vormen.
  • Maak de saus af met de rest van de dragon en de zwarte truffel.
  • Breng de steak op smaak en bak in de pan tot medium rare of naar wens.
  • Bereid Aviko SuperCrunch Pure & Rustic volgens de instructies op de verpakking.
  • Om te serveren, leg de steak over de friet en top af met de saus, bieslook en truffelschaafsel.