
Steak met Truffel Bearnaise
Geschroeide steak bedekt met truffel-geïnfuseerde Bearnaisesaus en afgewerkt met geschaafde truffel en gehakte bieslook.
Ingrediënten
- 150g SuperCrunch Pure & Rustic
- 150g Sirloin, bavette of flat iron steak
Truffel Bearnaise
- 50 ml droge witte wijn
- 50 ml witte wijnazijn
- 1 sjalot
- 15 g dragonblaadjes
- 1 sjalot
- 2 eidooiers
- 3 el water
- Snufje zout
- 3 el boter, op kamertemperatuur
- 1 tl fijngesneden zwarte truffel
Om af te maken
- Gehakte bieslook
- 10 g zwarte truffelschaafsel
SuperCrunch Pure & Rustic
Bereidingswijze
- Voeg de wijn, azijn, sjalot en de helft van de dragon toe aan een pan en laat 5-10 minuten sudderen totdat het is ingekookt tot ongeveer een derde.
- Zeef de vloeistof van de andere ingrediënten en laat afkoelen, smelt ondertussen de boter.
- Meng de eidooiers met de azijnvloeistof totdat ze volledig zijn gecombineerd en voeg vervolgens langzaam de gesmolten boter toe om een saus te vormen.
- Maak de saus af met de rest van de dragon en de zwarte truffel.
- Breng de steak op smaak en bak in de pan tot medium rare of naar wens.
- Bereid Aviko SuperCrunch Pure & Rustic volgens de instructies op de verpakking.
- Om te serveren, leg de steak over de friet en top af met de saus, bieslook en truffelschaafsel.