belly-pork-carnitas-gyros-fusion-fries-header.jpg

Varkensbuik Carnitas gyros fusion friet

Het combineren van keukens is een geweldige manier om je gasten te verrassen, zoals dit heerlijk verrukkelijke Mexicaanse varkensvlees met aardse kruiden en krokant vel, geserveerd naast verfrissende Griekse tzatziki en een verse salade.

Ingrediënten Varkensbuik Carnitas gyros fusion friet 

Varkensbuik Carnitas (4 porties)

  • 1 kg buikspek
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 tl zout
  • 1 tl koolzaadolie

Voor het serveren

Bereidingswijze

  • Dep de huidzijde van het buikspek droog en prik overal in met een scherp mes, snijd vervolgens de onderkant van het vlees in.
  • Wrijf het vlees in met de kruiden en laat het een nacht in de koelkast staan.
  • Voeg de olie toe op de huid en rooster het buikspek in de oven op 140°C gedurende 2 uur.
  • Verhoog de oventemperatuur tot 220°C en bak nog eens 30 minuten om de huid krokant te maken.
  • Bereid SuperCrunch Pure & Rustic friet volgens de instructies op de verpakking.
  • Laat het buikspek 10 minuten rusten voordat je het in royale stukken snijdt.
  • Halveer cherrytomaten, snijd rode ui dun en hak peterselie grof.
  • Om te serveren, leg de friet op een bord en top af met de salade-ingrediënten, daarna het buikspek en de tzatziki.